Izvor:
17.09.2018 u 14:27
0

ĐUKIĆ-DEJANOVIĆ: Roditelji su najbolji radnici i mi treba da stimulišemo one poslodavce koji na taj način prilaze roditeljima i na taj način usklađuju rad i roditeljstvo!

Ministarka zadužena za populacionu politiku Slavica Ðukić Dejanović ocenila je da bi poslodavci trebalo da budu najzadovoljniji kada zapošljavaju roditelje, jer su oni najbolji radnici koji imaju najveći stepen odgovornosti za rad, jer moraju da zarade i za sebe i za decu.

"Roditelji su najbolji radnici i mi treba da stimulišemo one poslodavce koji na taj način prilaze roditeljima i na taj način usklađuju rad i roditeljstvo", kazala je Ðukić Dejanović na Kalemegdanu gde je otvorila izložbu o ciljevima održivog razvoja iz Agende 2030 koji su, kako je očenila, temelj budućnosti svakog pojedinca.

Poslodavce koji zapošljavaju roditelje treba stimulisati, rekla je ona upitana da prokomentariše položaj porodilja i trudnica suočenihi sa problemima i primenom Zakona o finansijskoj podršci roditeljima.

Ðukanović Dejanović je podsetila na poslodavce koje sprovode "family programe".

Do kraja godine odgovornim firmama će biti uručene nagrade u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, rekla je Ðukić Dejanović.

Srbija ima "izvanredan Zakon o zabrani diskriminacije" kazala je ona i dodala da će uz primenu zakona, poboljšanju situacije doprineti i odluka zaposlenih da prestanu da se ustručavaju da prijave poslodavce.

Ministarka je u ulozi predsednice Međuresorne radne grupe za sprovodenje Agende 2030, ocenila da radovi ilustatora Boba Živkovića, na jednostavan način, bajkovitim bojama, svakom građaninu pokazuju koliko je ostvarenje ciljeva Agende bitno za svakoga pojedinca.

Izložba će biti otvorena do 17. oktobra, a prema rečima Ðukić Dejanović, želja je da eksponati budu premešteni i u druge gradove Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: Happy.tv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter