Izvor: RTS
21.01.2024 u 21:20
22

EVO DOBRIH VESTI: Siniša Mali najavio nova povećanja plata i penzija

Ministar finansija i potpredsednik Vlade Srbije Siniša Mali večeras je govorio o planovima za plate i penzije u Srbiji

Kako je Ministar najavio, gostujući u Dnevniku na RTS-u za tri godine će prosečna plata u Srbiji biti 1.400, a penzija 650 evra.

– Hoćemo u naredne tri godine i da izgradimo auto-puteve,brze saobraćanice, bolnice, domove zdravlja, škole, i da to ima velikog efekta za životni standard. Za samo tri godine će prosečna plata biti 1.400 evra, prosečna penzija 650 evra, minimalna zarada 650 evra – rekao je Mali za RTS.

PREDSEDNIK SRBIJE SUTRA U SKOPLJU: Vučić na susretu „Zapadni Balkan i EU“ i na sastanku lidera o Planu rasta

Krajem ove godine prosečna plata će biti 958 evra, dok će 2025. godine prvi put će prosečna plata preći 1000 evra. A 2027. godine predviđeno je da prosečna plata bude 1.400 evra.

Što se tiče penzija do decembra 2027. očekuje se da prosečna penzija bude 650 evra. Samo 15 godina ranije pročna penzija je bila 204 evra.

Povećanje pomoći za roditelje

Ministar je gorovrio i o povećanju pomoći za roditelje. Ističe da su svaka pomoć i podrška bitni i da to nema veze sa politikom.

– demo sa povećanjem jednokratne pomoći roditeljima. Za prvo dete 500.000 dinara, za drugo 600.000 dinara. Idemo sa konkretnim merama, da pomognemo roditeljima – rekao je Mali.

– Prošle godine smo prvi put došli na 69 milijardi BDP-a. Za samo tri godine on će preći 90 milijardi, a ako ostvarim sve zacrtano prećiće i 100 milijardi – rekao je Mali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

22 thoughts on “EVO DOBRIH VESTI: Siniša Mali najavio nova povećanja plata i penzija”

  1. Ove pare odnosno DRZAVNI PROFIT je sve ZAHVALJUJUCI RITUALNOM ZRTVOVANJU SRPSKE KRVI na Kosovu i u Kraljevini Danskoj !

    Aljbin Kurti je DNK familija sa ministrom Lars Loekke Rasmussen , a Milorad Dodik ili njegov sin je DNK familija sa drugim ministrom Jakob Ellemann Jensen !

    0
    0
    Odgovori
  2. pre 15 godina je bilo sve jeftinije nista bolje nezivimo sad samo te puteve sto gradite kod borisa je za siromasne bilo bolje aza bogate kod vucica zato sto sav novac drzave raspolaze on i to je dobro nemoze njemu niko damu pokrade novac pametno

    3
    0
    Odgovori
  3. Дечији додаци су мизерни треба да буду много већи у реду је за новорођену децу али шта ће они који имају више деце која иду у школу и добију мизеран дечији додатак срамота о повећању пензија се пише месецима унапред инфлација расте док не стигне повећање инфлација га појела

    19
    3
    Odgovori
  4. Ко чека тај и дочека а можда и не. Много се прича забољеше нас и очи и уши унапред свакодневно слушати. Подржавам власт сто посто али вала претерујете причајући. А шта са пен.картицама, бодовима и лажним хвалама

    0
    2
    Odgovori
  5. A nezaposlenima opet ništa.Nikakva pomoć nezaposlenim licima.Svima povećanja,dodatnih 10.000,20 000 a nama koji smo na birou NAZALOST nikakva pomoć.Mi kao da netreba da živimo kao sa nismo građani Srbije.

    3
    0
    Odgovori
  6. Gospodinu mali prvo povecaj minimalnu penziju sa 9.000.din.na 35.000.din.toje mizerno ti mucis sirotinju i nedas im ni za vodu. Mucis ih kao ribu na suvo van vode.velika sramota.

    3
    0
    Odgovori
  7. Gospodinu mali jesmo mi narod nepismen al nismo toliko o kakvih 650.evra pričaš a dobro znaš da su invalidske penzije 80.evra.koga više lazete.vama treba sirotinja da sudi.

    1
    0
    Odgovori
  8. Pisite vi o platama koje vecina gradjana prima a ne o proseku na necijih 300000-400000,pisite i o tome da se za trudnice sve laboratorije pogotovu u manjim mestima placaju privatno jel drzavno nemaju nacin da urade,trece svugde u svetu prenatalni testovi su obavezni kod nas simbolicnih 90000,cetvrto da bi se trudnica porodila mora da ide privatno da bi neko imao neko da je prihvati kada dodje momenat za porodjaj,ja sam otac jos malo treceg deteta i vi ministre se pobrinite da mi zivimo normalan zivot a ne da sa 35godina cekamo neciju pomoc i da nam zene cekaju na.posao 10god e onda mozete reci da ste nesto postigli

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter