Izvor: Kurir.rs
26.08.2021 u 07:26
0

Evo gde i kako vakcinisati decu!

Brojni roditelji i dalje imaju nepoznanice gde i kako vakcinisati decu protiv koronavirusa, a posebno onu uzrasta od 12 do 15 godina. Ključno mesto je dom zdravlja, a osoba izabrani pedijatar.

Dr Nenad Bjelica, direktor DZ „Dr Simo Milošević“ u opštini Čukarica u Beogradu objašnjava Koja je procedura.

– Sva deca od 12 do 18 godina moraju da imaju saglasnost pedijatra za vakcinaciju, s tim što oni uzrasta od 12 do 15 godina moraju da imaju i pismenu saglasnost roditelja ili staratelja, a što nije potrebno za starije od 15 godina. Vakcinacija dece od 12 do 15 godina je prvenstveno preporučena za gojaznu decu i decu s komorbiditetima, kojima bi kovid 19 bio ogroman rizik po već narušeno zdravlje. Tu decu pedijatri šalju i kod supspecijaliste za datu granu medicine, pa onda daju saglasnost za vakcinaciju. Ali mogu i sva deca da se vakcinišu – kaže dr Bjelica.

VAŽNO:

NAJNOVIJA VEST: Napustio nas je Milan Lane Gutović, preminuo nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje

VREME DANAS: Malo toplije!

TUGA ŠIROM REGIONA: Mediji u okruženju sa pijetetom izveštavaju o smrti Laneta Gutovića

VUČIĆ: Todosijević je osuđen zbog istine, presuda je brutalno kršenje prava

On podseća da je samo „Fajzerova“ vakcina odobrena za vakcinaciju mlađih od 18 godina, a ona zahteva i posebne frižidere i hladni lanac i zato ne može da bude na svakom mestu u domu zdravlja.

– „Fajzerove“ vakcine nije moguće čuvati van vakcinalnog punkta, pa i deca idu na taj punkt, koji je deo doma zdravlja. Nema gužvi, mogu doći kad hoće, samo ako hoće oni ili to dozvoljavaju i njihovi roditelji. Manje od 1% dece s opštine Čukarica je vakcinisano – kaže dr Bjelica.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter