Izvor:
13.04.2017 u 18:28
0

(FOTO) Amerika opet bombardovala Siriju: POGODILI SKLADIŠTE HEMIJSKOG ORUŽJA ISIS, STOTINE MRTVIH!

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/BOMBARDOVANJE-01.JPG?m=1492081852

Međunarodna koalicija na čelu sa SAD izvela je vazdušni napad na skladište sa hemijskim oružjem ID u provinciji Dejr el Zor u Siriji.

To je saopštio Generalštab Oružanih snaga Sirije, javlja "Sputnjik".

U napadu međunarodne koalicije na skladište sa hemijskim oružjem u Dejr el Zoru, poginulo je nekoliko stotina osoba, među kojima i civili.

Sirijska vojska saopštila je da ova činjenica dokazuje da teroristi poseduju hemijsko oružje.

„Avioni tzv. koalicije koju predvode SAD izvele su napad na skladište DAEŠ-a u kojem su se nalazili mnogi strani borci. Prvo se na mestu napada na nebu video beli oblak, a zatim i žuti, što ukazuje na veliki broj otrovnih materija. Na mestu napada izbio je požar“, saopštio je sirijski Generalštab.
Prilikom napada otrovano je stotine ljudi, navodi se.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/hemijski%20napad%20u%20siriji.jpg?m=1491290988
Sirijska opozicija je 4. aprila saopštila da je u napadu hemijskim oružjem u gradu Han Šeihun u provinciji Idlib poginulo 80, a ranjeno 200 osoba. Ona je za napad okrivila sirijske vladine snage, koje su energično negirale optužbe i okrivile ekstremiste i njihove pomagače. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je sirijska avijacija izvela napad u Han Šeihunu na arsenal sa hemijskim oružjem terorista koje je isporučivano u Irak, podseća "Sputnjik".

Nakon tog napada odnosi Rusije i SAD su pogoršani zbog optužbi Zapada da je Rusija podržavajući vladu sirijskog predsednika Bašara al Asada indirektno učestvovala u napadu, dok je Moskva te optužbe demantovala.

On je indirektno optužio Sjedinjene Američke Države da stoje iza navodnog napada hemijskim naoružanjem i da postoji plan da se "podmetnu hemikalije u južnim predgrađima Damaska i da se optuži režim Bašara Asada za napad zabranjenim oružjem".

B92/ Sputnik

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter