Izvor:
14.11.2016 u 03:39
0

I Srbi deo opasne međunarodne bande: Sekirama obili najmanje 26 sefova!

Katalonska policija uhapsila je petnaest osoba za koje se sumnja da su članovi međunarodne razbojničke bande, a među čijim članovima ima i srpskih državljana. Ova grupa navodno je odgovorna za 26 pljački sefova po različitim kompanijama širom Španije.

Kako je saopštila španska policija, trojica članova bande uhapšena su u Kataloniji, a ostatak u Madridu.
– Uhapšeni su Srbi, Albanci, Brazilci i Španci, a devetoro njih je prebačeno u zatvor na osnovu sudskog naloga. Protiv mnogih članova izdati su nalozi za hapšenje – preneli su mediji.

Istraga o bandi otpočela je u julu ove godine, nakon pljačke u Barseloni.
– Lopovi su identifikovani i otkriveno je da su oni deo visoko specijalizovane grupe za krađu sefova iz kompanija širom Španije. Na meti su uglavnom bile firme koje su se bavile proizvodnjom hrane i auto-mehaničarske radionice – navodi se u medijima.

Članovi ove međunarodne bande koristili su velika vozila za krađe, a alarme su onesposobljavali specijalnim uređajima. U kompanije su ulazili kroz rupe napravljene u zidu.
– Kada bi se približili sefu, razvaljivali bi ga sekirama i maljevima. Nisu se libili ni da napadnu pripadnike obezbeđenja kada bi ih uhvatili u krađi – objasnili su španski novinari sistem rada ove grupe.

Nakon krađe, lopovi su kola prebacivali u radionicu u Madridu, gde su ih prefarbavali, a potom i prekucavali brojeve na šasiji i pripremali ih za novu pljačku. Navodno, ovi specijalci su u toku jedne noći izveli tri pljačke.
– Operativci su pretresima otkrili oružje, dokumentaciju, uređaje za onesposobljivanje alarma i komunikaciju, kao i alate za obijanje – navodi se u medijima.

Kurir
Foto: Twitter/YahooNews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter