Izvor:
06.09.2016 u 16:27
0

IRANSKI AJATOLAH UPOZORAVA MUSLIMANE: Saudijskoj Arabiji bi trebalo oduzeti MEKU I MEDINU!

Iranski vrhovni verski vođa ajatolah Ali Hamnei pozvao je čitav muslimanski svet da razmisli o tome da li Saudijska Arabija treba da upravlja glavnim islamskim svetinjama Mekom i Medinom, jer su "hadžiluk pretvorili u turističko putovanje".

Hamnei je optužio Saudijsku Arabiju da je odgovorna za gušenje hiljade ljudi tokom hadžiluka 2015. godine.

Oni koji su pretvorili hadžiluk u turističko putovanje, oni koji ne kriju neprijateljstvo prema revolucionarnom i u veri revnosnom narodu Irana, oni koji politizuju religiju, nisu ništa drugo no kukavički zli dusi koji počinju da se tresu prilikom svakog neuspeha velikog šejtana – SAD – izjavio je on, prenosi Sputnik.

Tragedija 2015. godine nije se slučajno poklopila sa uspostavljanjem prijateljskih odnosa Rijada i cionista. Saudijci su zaboravili na najstrašnija stradanja Palestinaca, na njihova stradanja za slobodu i nezavisnost – dodao je ajatolah.

On je zabrinut zbog toga što Iran nije dobio kvotu za hadžiluk 2016. godine i dodao da je jedino rešenje sadašnje situacije "lišiti pohlepne, razvratne tirane statusa čuvara svetinja i predati tu svetu odgovornost čitavom muslimanskom svetu".

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter