Izvor: Happy BSC Portal/Kurir.rs
18.12.2023 u 18:28
0

IZ BARSELONE PRAVO U SMEDEREVSKU PALANKU: Krstila se, pravi komplet lepinju i mota sarmu, evo zašto voli Srbiju

Da li znate kako izgleda kada jedna Špankinja pravi komplet lepinju, po receptu Užičana, a to radi u svojoj kuhinji u Smederevskoj Palanci?

Laja Blaskez (27), rodom iz Barselone, svog čoveka je upoznala preko Instagrama, kada je slučajno naišla na njegovu fotografiju Hrama Svetog Save, kojom se oduševila. Odmah ju je podelila na svom Instagram profilu, posle čega joj se autor fotografije i javio. Bio je to Andrej Mitrović iz Smederevske Palanke.

Prema rečima ovog zaljubljenog para, posle te fotografije su počeli intenzivno da se dopisuju, nakon čega je usledila njena poseta Srbiji.

– Mnogo sam se osećala lepo u Beogradu, nije mi se vraćalo u Španiju – kaže Laja.

Prvih meseci nije mogla da napusti rodnu Barselonu, zbog roditelja, porodice, prijatelja ali i posla, sve dok nije čvrsto odlučila i sada u Srbiji živi poslednjih godinu dana.

„Moja majka se puno brinula“

Pored toga što je uspela da nauči srpski jezik i ćirilicu, da mota sarmu i da pravi komplet lepinju, Laja je uspela i da promeni mišljenje svojih roditelja, koji su strahovali da Srbija nije bezbedna zemlja za život.

Danas su vlasnici restorana brze hrane, a Lajina majka čak planira da se preseli u Srbiju.

– Moja majka se puno brinula, mislila je da ovde ima ratova, kriminala. U glavi je imala da je ovde opasno. Ja sam ovde već godinu dana, svaki dan joj pričam koliko je lepo ovde. Polako je uvidela da sam ovde srećna, da živim lepo i sada je promenila mišljenje – ispričala je Laja.

ČAK 40.000 RADNIKA GODIŠNJE U SRBIJI OTVORI „LAŽNO BOLOVANJE“: Poslodavci krenuli da unajmljuju privatne detektive, a ovo su zahtevi koje su imali za njih

„Manastirima sam oduševljena“

Pored brojnih pogodnosti, postoje stvari koje se Laji u Srbiji ne dopadaju – brza vožnja i poneki šalterski službenik. Sve ostalo, od komšijske pomoći do otvorenih vrata svih manastira, u koje je odlazila i gde se u jednom čak i krstila, Srbiju u njenim očima čini najlepšim mestom na svetu.

– Manastirima sam oduševljena, bila sam fascinirana. Ovde ima mnogo dobrih ljudi – kaže Laja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter