Izvor: Kurir
18.10.2023 u 16:49
0

MAJKA TVRDI: DETE POBEGLO IZ VRTIĆA, STIGLO DO USTANIČKE, TUŽIĆU IH! Vrtić: Roditelji tražili 10.000 evra da ne izađu u medije

Moje dvoipogodišnje dete je 21. septembra bez ičijeg nadzora napustilo privatni vrtić „Flamingo“ na Voždovcu, otišlo na ulicu, i to niko nije primetio sve dok moj suprug nije došao po njega. Sina su našle posle 40 minuta nepoznate žene, udaljio se oko 400 metara od vrtića i samo 20 stepenika ga je delilo od prometne Ustaničke ulice, tvrdi za Kurir majka (ime i prezime poznato redakciji), koja je nakon mesec dana odlučila da podnese tužbu.

– Kada je tog dana muž stigao u vrtić, zatekao je sva otvorena vrata i odmah mu je bilo sumnjivo. Ušao je unutra i počeo da se penje uz stepenice, a pored njega je projurila vaspitačica, koja niti je rekla dobar dan, niti da se nešto dešava. Suprug u sobi našeg sina nije zatekao nikog. Na mestu gde mu je stajala obuća našao je patofne. Našeg sina nema!

Počela je potraga. Tražili su ga po vrtiću, nije ga bilo. Izašli su napolje da vide da nije možda tamo. Dozivali su ga, ali ništa… Mom mužu je prišla žena i upitala ga: „Je li tražite dete?“, i kazala da su našli neko dete kod Opštine Voždovac – tvrdi majka:

– Žena koja ga je pronašla zaposlena je u zgradi Opštine Voždovac. Kad je završila posao, krenula je kući, a kada je sela u auto, ispred je ugledala dete. Izašla je i videla da nema nikog starijeg blizu njega. Dete je bilo na ulici, mogla su kola da ga udare. Videla je da dete ima mali ranac i patikice koje je obulo naopako. Upitala ga je kako se zove, gde su mu roditelji i pozvala je policiju. Uzeli su izjave od žene koja ga je pronašla i od vaspitačica.

Majka tvrdi i da kada su upitali vaspitačice kako je dete moglo da izađe iz vrtića, one su rekle da su sve bile tu i da nisu primetile da ga nema.

– Dete je prošlo kroz jedna vrata, ušlo u hodnik, imao je vremena da izuje patofnice, vrati ih na mesto, obuje patikice naopako. Pritom on nama nikad sam nije obuo patike, jer ne ume. Ko zna koliko je vremena trajalo njegovo obuvanje. Uzeo je svoj ranac, otvorio druga vrata, sišao niz stepenice, otvorio ulazna vrata vrtića i sišao niz nekoliko stepenika, otvorio kapiju i izašao. Krenuo je kući…

Prema njenim tvrdnjama, nakon incidenta hteli su da ispišu dete iz vrtića.

– Sve smo hteli mirnim putem da rešimo, ali su iz vrtića bili bahati i hteli da mi podvale tri papira da potpišem, a na kojima piše da ne mogu da ih tužim, niti da rešim problem ni na koji način. Naravno da to nisam potpisala. Tražili smo i novčanu nadoknadu, ali oni nisu pristali na to. Uspeli smo da ispišemo dete iz vrtića, a sada pokrećemo krivičnu prijavu i za svedoke ćemo imati ljude koji su pronašli dete na ulici.

Iz vrtića su potvrdili da je 21. septembra dete staro dve godine i sedam meseci samo napustilo objekat vrtića, ali na nekoliko minuta i na nekoliko metara od objekta, te da je odmah primećeno odsustvo deteta.

– Kako se događaj desio u momentu kada je otac kao i inače došao da preuzme dete, on se zajedno sa vaspitačem osvrnuo oko vrtića i dete su pronašli na nekoliko koraka (metara) od objekta. Učinili smo sve što je u našoj moći u smislu suspenzije vaspitača i novčanog kažnjavanja uz maksimalno pojačanje već visokopostavljenih sigurnosnih mera kako se sličan događaj ne bi ponovio – navode iz vrtića za Kurir:

– Ovo je konstatovala i prosvetna inspekcija, koja je u našem objektu izvršila vanredni nadzor. Roditeljima deteta smo uputili izvinjenje i obustavili fakturisanje usluga za tekući mesec, dok su oni raskinuli ugovor i tražili neprimeren novčani iznos od 10.000 evra kako se ne bi obraćali medijima (posedujemo njihov pismeni zahtev i mejl korespondenciju). I ovim putem ponavljamo da nam je žao što se slučaj, i pored izuzetno visoke pažnje, dogodio, ali više od onoga što smo već učinili nismo u mogućnosti da učinimo, posebno iz razloga što za roditelje i dete nije nastupila nikakva šteta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter