Izvor:
20.06.2019 u 12:17
0

MIHAJLOVIĆ: AUTO-PUT OBRENOVAC-LJIG GOTOV DO 15. AVGUSTA! Najrizičniji deo magistrale SMRTI biće zaobiđen!

Auto-put od Obrenovca do Ljiga u dužini oko 63 kilometra biće završen i pušten u saobraćaj do 15. avgusta, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović tokom obilaska radova.

Mihajlović je obišla celu trasu sve tri deonice tog dela Koridora 11, Obrenovac – Ub, Ub – Lajkovac i Lajkovac – Ljig i razgovarala sa izvođačima radova i nadzorom.

– Do tada ću im stajati nad glavom, sve dok taj rok ne bude ispoštovan – rekla je Mihajlović novinarima i dodala da su te deonice trebalo da budu otvorene za Vidovdan, 28. jun, ali da je rok pomeren, pre svega, zbog kišovitog aprila i maja.

Mihajlović je naglasila da će sa otvaranjem tog auto-puta, Srbija dobiti otvoren ceo autoput od Obrenovca do Preljine kod Čačka u dužini od 103 kilometra i da će to mnogo značiti za građane i privredu zemlje.

– Zaobilazimo najrizičniji deo Ibarske magistrale, koju svi zovemo magistrala smrti – dodala je ministarka.

Istakla je da se je od Obrenovca do Ljiga ostalo još da se završi sanacija auto-puta na deonici Ub – Lajkovac koja je pravljena od, kako je rekla, gline i blata i da se završi opremanje tunela Brančić kod Ljiga.

Završava se u decembru i deonica Koridora 11 Surčin – Obrenovac. Takođe, dogovaramo već sledećeg nedelje potpisivanje komercijalnog ugovora za deonicu od Novog Beograda do Surčina – rekla je Mihajlović.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter