Izvor:
13.09.2016 u 14:42
0

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA ČLANICE ŠOKIRAO: Traži da se Mađarska IZBACI iz Evropske Unije!

Ministar spoljnih poslova Luksemburga Žan Aselborn rekao je da bi Mađarsku trebalo privremeno ili čak trajno izbaciti iz Evropske unije zbog njenog stava o izbeglicama i drugim pitanjima.

EU ne može tolerisati kršenje svojih temeljnih vrednosti, rekao je Aselborn za nemački dnevnik "Velt" samo nekoliko dana pre sastanka 27 lidera EU u Bratislavi na kome će se razgovarati o budućnosti Unije.

– Svako ko poput Mađarske diže ograde protiv izbeglica iz ratom zahvaćenih podrucja ili krši slobodu štampe i nezavisnost pravosuđa teba da bude privremeno, ili ako je potrebno zauvek, isključen iz EU – rekao je on.

Aselborn smatra da je to jedini način da se "sačuvaju kohezija i vrednosti EU", prenosi AP.

Mađarska će 2. oktobra održati refrendum o odbacivanju bilo kakvog budućeg plana EU o preseljenju migranata u okviru zemalja članica.

Mađarski premijer Viktor Orban ponovo je juče oštro kritikovao migrantsku politiku EU, navodeći da to što je ta zemlja podigla ogradu prema Srbiji i Hrvatskoj da bi zaustavila migrante predstavlja dokaz "nesposobnosti Brisela".

– Evropa mora da se probudi , kriza se neće rešiti sama od sebe – rekao je Orban, navodeći da su neophodne alternative – smislene debate i ujedinjena Evrope, prenosi MTI.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter