Izvor:
31.08.2017 u 19:32
0

Ministar Stefanović: POLICIJA MORA DA OBEZBEDI SIGURNOST DECE I ZAPOSLENIH U ŠKOLAMA!

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, povodom sutrašnjeg početka nove školske godine, apelovao je na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, kako bi sačuvali živote mališana i istakao da će u blizini škola biti pojačane patrole saobraćajne i policije opšte nadležnosti.

"Naš zadatak je da nijedno dete ne strada u saobraćaju. Danas smo u Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u opštini Rakovica i cilj naše posete je da pre svega upozorimo vozače, roditelje i sve ostale učesnike u saobraćaju da sutra počinje školska godina i da posebnu pažnju moramo obratiti na mališane koji prvi put polaze u školu, ali i na sve ostale osnovce", rekao je Stefanović.

Ministar je naglasio da roditelji posebno treba da vode računa o vezivanju sigurnosnih pojaseva, da koriste sigurnosna sedišta i da poštuju pravila o ograničenju brzine, koja je, kako je podsetio, u blizini škola 30 kilometara na sat.

Ukazavši da je zadatak policije da osigura bezbednost dece i zaposlenih u školama, Stefanović je naveo da će u narednih mesec dana u blizini svih škola u Srbiji biti pojačane patrole saobraćajne i policije opšte nadležnosti.

Ministar je podsetio da od ove školske godine, na incijativu Ministarstva unutrašnjih poslova, počinje projekat "Osnovi bezbednosti dece" u okviru koga će policijski službenici učenike četvrtog i šestog razreda podučiti kako da se ispravno ponašaju u slučajevima vanrednih situacija, kako da se bezbedno ponašaju u saobraćaju, ali im i ukazati na bezbednosne rizike i pretnje od narkotrafikinga, nasilja, nasilja na internetu.

Stefanović je istakao da pored edukativnog i preventivnog karaktera, ovaj projekat deci treba da približi rad policije, kako bi oni policajce doživljavali kao svoje zaštitnike koji su tu da brinu o njihovoj bezbednosti.

Ministar je zahvalio na saradnji Agenciji za bezbednost saobraćaja, ali i drugim partnerima koji zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova kroz različite projekte učestvuju u osnaživanju svesti kod ljudi o važnosti bezbednosti u saobraćaju.

izvor/vecernjenovosti

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter