Izvor:
20.10.2019 u 12:00
0

MINISTRU ĐORĐEVIĆU URUČENA BISTA DOSTOJEVSKOG: Počastvovan sam i ponosan!

Ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranu Ðorđeviću uručena je bista ruskog pisca Fjodora Mihajloviča Dostojevskog.

Bistu mu je svečano uručio autor ovog dela, vajar i slikar Grigorij Viktorovič Potockij, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ðorđević je zahvalio na umetničkom delu i istakao, da mu kao nekome ko se i lično zalaže za očuvanje prijateljstva Srbije i Rusije, ova bista veoma znači i pokazuje da su i aktivnosti Ministarstva kojim rukovodi usmerene u tom pravcu.

Unapređenje odnosa sa Rusijom jedna je od glavnih ciljeva za koji sam se zalagao kao ministar odbrane, a i danas se zalažem kao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i to ću nastaviti i u narednom periodu. Veoma mi je drago što je ovo umetničko delo poklonjeno meni i zbog toga sam počastvovan i ponosan – istakao je ministar.

Bista ruskog pisca Dostojevskog biće predstavljena i na izložbi ruskih umetnika u Ruskom Domu od 15. do 20 oktobra 2019. godine, koja se održava u okviru projekta „Kulturne misije iz Rusije“, a nakon toga će, po odluci ministra Ðorđevića, krasiti prostorije Palate Srbija.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter