Izvor:
02.04.2018 u 16:36
0

NA SNAZI REDOVNA ODBRANA OD POPLAVA: Južna Morava kod Đunisa u padu!

Vodostaj Južne Morave na mernoj stanici Mojsinje jutros je u padu, na snazi je redovna odbrana od poplava i saobraćaj se odvija nesmetano jer se voda povukla sa puta Kruševac – Đunis – Deligrad, saopšteno je iz Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije kruševačke Gradske uprave.

Kako je navedno, vodostaj Južne Morave na toj mernoj stanici je na koti 362 centimetara i voda se povlači iz poplavljenih dvorišta, kuća i pomoćnih objekata u najnižem delu Đunisa, kao i poljoprivrednih površina u nebranjenom delu priobalja.

Saobraćaj se na tom delu od 28. marta odvijao otežano zbog izlivanja vode na put, a od 21. do 23. marta taj put je bio neprohodan.

U Đunisu su na dve lokacije i dalje rezervoari od po 1.000 litara pijaće vode, Komunalno preduzeće po potrebi dostavlja tehničku vodu, a nadležne gradske službe prate stanje na terenu.

Na mernoj stanici Jasika Zapadna Morava je u blagom padu i vodostaj je na koti 107 centimetara što je u granicama redovne odbrane od poplava.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter