Izvor:
20.06.2019 u 05:50
0

NEDELJKOVIĆ: Neko je podstakao maturante da dođu ispred ministarstva, na ulici im nije mesto! (FOTO)

Vesna Nedeljković iz Republičke upisne komisije kaže da je najgore upisati decu na osnovu bodova iz škole, jer nisu isti kriterijumi u svim školama. Maturantima koji su protestovali poručuje da im nije mesto na ulici. Neko ih je podstakao da dođu ispred ministarstva i stavio im reči u usta, rekla je Nedeljkovićeva.

Predsednica Republičke upisne komisije Vesna Nedeljković, iz Ministarstva prosvete, navodi da je istraga o krađi testa iz matematike još u toku i da se očekuje da još informacija izađe na videlo.

Istragu o štampariji sprovode MUP i BIA, dok ministarstvo dodatno proverava beogradsku školu koju pohađa oko 2.000 đaka.

Nedeljkovićeva objašnjava da se od januara ulazi u procedure u vezi sa završnim ispitom, kada se i proglašava testom visokog rizika. U maju počinju razgovori sa MUP-om, zatim se ide u štampariju, rpoveravaju mrtvi uglovi, radnici se pretresaju pri izlasku i povratku u prostoriju, pripadnici MUP-a i BIA prisustvuju štampanju.

Ističe da se postavlja pitanje kako je unet telefon u štampariju, da li je dobro pregledan i kako to niko nije primetio.

-Imamo ljudski faktor, drznuo se i uradio nešto da bi pomogao svom detetu. Kako možete očekivati da ono neće podeliti sa drugarima. Krađa je krađa. Ugroženo je 70.000 učenika, puta broj roditelja- rekla je Vesna

Cilj testa je bio da se utvrdi koliko ima vukovaca i kakav uspeh onio na prijemnom ispitu postižu.

Izvor:RTS
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter