Izvor:
19.10.2017 u 00:35
0

Nestašica leka za herpes u celoj Srbiji: Potera za aciklovirom i u Beogradu, nema ga apsolutno nigde!

Aciklovir, mast koja je namenjena za brzo i efikasno otklanjanje herpesa i drugih virusnih oboljenja kože, proizvod je koji je najtraženiji s početkom jeseni, kada krene zaraza prehlade, gripa i ostalih "jesenjih" boljki i virusa. Ono što je iznenadilo čitaoce Telegrafa, koji su se javili redakciji u više navrata i sa nekoliko strana, jeste da ove masti već nekoliko dana nema nigde u Beogradu, ni u jednoj apoteci, a u ostalim delovima Srbije ga gotovo uopšte nema.

Kako bismo proverili o čemu je reč, poslali smo nekoliko novinara na više strana, da ispitaju kakvo je stanje u apotekama širom Beograda. Na Novom Beogradu ga apsolutno nema, ali ni radnici ne znaju zbog čega, a nema ga ni u apotekama na potezu od Dorćola do Crvenog krsta, preko Vračara. U jednom objektu na Bulevaru kralja Aleksandra, saznali smo da ove masti uopšte nema u nabavci, i da nestašica traje više od mesec dana.

Proverili smo o čemu se radi, i saznali da je to uobičajena situacija za polovinu oktobra, te da ništa nije alarmantno.

Jednostavno, potrošeni su budžeti, pa neće sada da se otvaraju oni planirani za sledeću godinu, jer nije reč o leku koji je preko potreban na tržištu, ne spada u tu vrstu medikamenata.

Prema evidenciji Agencije za lekove i medicinska sredstva sve je uredno, situacuija je uobičajena i stabilna.

Ako imate herpes ili neku virusnu infekciju na koži, nađite neko drugo rešenje, pošto aciklovira trenutno nema nigde, a kada se opet pojavi, setite se da spremite rezervu, "zlu ne trebalo".

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter