Izvor: Happy BSC
15.09.2021 u 12:43
0

NIKOLA ŠAINOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Nenad Čanak nas podseća da bi trebalo da se ujedinimo!

Nikola Šainović, bivši ministar je u „Dobro jutro Srbijo“  reagovao na to što je Nenad Čanak doneo vojvođansku zastavu u Jutarnji program:

-Čankova priča ponavlja neprijatnu pričiu o autonomaštvu Vojvodine koja je bila spremna da je odvoji od Srbije. Plan je bio da se Srbija podeli na osam delova. Čanak sam samo podseća na to. On govori svoj politički stav. Njegov stav je da nas podseti da ta loša ideja nije zaboravljena i da bi trebalo da se borimo za jedinstvo.

PROČITAJTE JOŠ: PREDSEDNIK VUČIĆ NA UŠĆU: Dođite i uverite se u snagu naše vojske (FOTO)

Šainović je uporedio Vojvodinu i mađarsku manjinu i brigu Mađarske o svojoj manjini u Srbiji:   

-Briga za manjinu nije samo retorička.  Briga je i ekonomska, krediti, dvojno državljanstvo. Nama to ne smeta. Nek se razvijaju ljudi. Kulturološka tekovina zapadne Evrope je pripadništvo naciji. Uzmimo primer Amerike. Zastava je kult države. Ispred svake kuće videćete zastavu.

Bivši ministar je dodao kako je tretiranje sprpskog nacionalizma tretirano u svim bivšim republikama:

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ PORUČUJE: Za Srbiju od ključnog značaja presuda u trećem stepenu Ivanu Todosijeviću

-Srbi su svuda živeli i čim se otvori to pitanje, odmah ugrožavaš druge. Presija na Srbe je dovela do toga da svi u u jedan dan istaknu zastavu. Znači da se oslabađaju pritiska. Srpski nacionalizam je jugoslovenski a svaki drugi je stvar republike. Pritisak na Srbe doveo do manipulacije, zastrašivanja. Taj obrnuti narativ se veoma često upotrebljava. Ispada sad da Joanikije okupira sebe. Sve je to smišljena politika. Mi bi trebalo da reagujemo pozitivno, imamo svoju identifikaciju.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCQEXV1FhjpMXVYIJJCQPfLg

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter