Izvor:
11.06.2019 u 09:20
0

NORVEŠKA: Još nepoznat uzrok zagađenja vode!

Vlasti u Norveškoj saopštile su danas da još nisu otkrile izvor zagađenja vode na jugu te zemlje, zbog čega je hospitalizovano 55 osoba.

Zamenik gradonačelnika norveške opštine Askoj, Bard Espeli, izjavio je da je u vodovodu iz koga se vodom snabdeva deo opštine otkrivena bakterija ešerihija koli koja može da uzrokuje gastrointestinalne tegobe.

On je dodao da je zatvaranjem tog vodovoda sprečeno dalje zagađenje vode, ali je još nejasno kako je bakterija u njega dospela.

Od prošlog četvrtka zbog zdravstvenih problema je hospitalizovano 55 osoba, od kojih je 13 dece.

Jedno dete je prošle nedelje umrlo zbog infekcije digestivnog trakta, ali nema dokaza da je taj slučaj povezan sa kontaminacijom bazena.

izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter