Izvor:
01.04.2019 u 19:03
0

ODRŽAN ARAPSKI DAN U SRBIJI: U okviru kulturno-umetničkog programa prikazani su kultura i tradicija 11 arapskih zemalja!

Manifestacija ''Arapski dan u Srbiji'' održana je večeras u Narodnoj biblioteci Srbije u organizaciji Arapskog kulturnog centra i Grupe arapskih ambasadora u Srbiji.

U okviru kulturno-umetničkog programa prikazani su kultura i tradicija 11 arapskih zemalja koje su organizatori manifestacije – Maroka, Alžira, Libije, Tunisa, Egipta, Iraka, Kuvajta, Katara, Palestine, Libana i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan istakao je da odnosi Srbije i arapskih zemalja imaju dugu tradiciju koja datira još iz 13.veka kada je, kako je rekao, Sveti Sava boravio u Palestini.

Nabhan je naveo da je cilj manifestacije da se ukaže i na mogućnosti jačanja saradnje Srbije sa regionom koji se, kako je istakao, nalazi između tri kontinenta – Azije, Afrike i Evrope, u kojem je nastalo više civilizacija i religija.

Posle nastupa dečijeg hora Libijske arapske škole u Beogradu prikazan je film o zemljama organizatorima ''Arapskog dana u Srbiji''.

U muzičkom delu programa nastupili su pijanista Jusif Aša iz Palestine, a arapsku muziku na instrumentu sitar izveo je Nenad Vještica Khan.

Poeziju na arapskom recitovale su Taida Rastić i Helena Petrović.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter