Izvor: RT
01.03.2024 u 11:02
3

OJ KOSOVO, KOSOVO… ORI SE SOČI! RUSIJA danas u BOJAMA SRPSKE TROBOJKE – Mladi se okupili pa celom svetu pokazala kakvo je bratstvo SRBA I RUSA

Na ovom događaju učestvuju mladi iz gotovo 100 zemalja sveta među kojima su Kina, Indija, SAD, Latinska Amerika, zemlje Evrope, Afrike i Balkana. Oni će imati priliku da se sretnu sa ruskim zvaničnicima i umetnicima, kao i sa poznatim ruskim prankerima Vovanom i Leksusom

Oko 200 mladih iz Srbije nalazi se trenutno u Sočiju u kojem danas počinje Svetski omladinski forum i traje do 7. marta. Reč je o događaju koji okuplja mlade do 35 godina, a srpska delegacije je jedna od najbrojnijih, čime nam je ukazana velika čast.

Veče uoči početka foruma Sočijem se orila srpska pesma „Oj, Kosovo, Kosovo“ nakon što su srpski predstavnici spontano zapevali.

Na ovom događaju mladi će razmenjivati iskustva iz oblasti nauke, kulture, umetnosti, sporta, politike, biznisa i medija. Učestvuje gotovo 100 zemalja sveta među kojima su Kina, Indija, SAD, Latinska Amerika, zemlje Evrope, Afrike i Balkana.

Omladina će tokom foruma prisustvovati različitim predavanjima i radionicama na različite teme: od mode, medicine, ruske kuhinje, nuklearne energetike, najnovijih otkrića u kriminalistici do toga kako biti uspešan stend ap komičar.

Najavljeno je učešće poznatih ličnosti Rusije, sveta, ali i Srbije. Forumu će prisustvovati i ruski zvaničnici, između ostalih, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i portparolka ruskog MSP-a Marija Zaharova kojima će učesnici moći da postavljaju pitanja.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “OJ KOSOVO, KOSOVO… ORI SE SOČI! RUSIJA danas u BOJAMA SRPSKE TROBOJKE – Mladi se okupili pa celom svetu pokazala kakvo je bratstvo SRBA I RUSA”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter