Izvor: tanjug
20.09.2023 u 07:35
0

OPREZNO MAGLA NA POJEDINIM DEOICAMA U JUTARNJIM ČASOVIMA: Na Batrovcima kamioni čekaju sedam sati, na Kelebiji i Horgošu tri

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka, saopštilo je JP „Putevi Srbije“.

GUBI IM SE SVAKI TRAG: Bračni par iz Srbije nestao u Grčkoj!

Zbog pojave mestimične magle, na auto-putu E-80, od tunela Bancarevo do petlje Bela Palanka, vidljivost je smanjena na 100 metara. Takođe, na auto-putu E-80, od petlje Bela Palanka do granice sa Bugarskom, zbog pojave mestimične magle vidljivost je smanjena na 50 metara. JP Putevi Srbije apeluju na učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. Prema informacijama Uprave granične Policije RS, dobijenim u 5:15, nema zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza. Kada je reč o zadržavanju na teretnim terminalima naših GP, najduže se čeka na GP Batrovci na izlazu iz Srbije, sedam sati.

Na Kelebiji i Horgošu kamioni na izlazu čekaju tri sata, na Bezdanu dva, a na GP Šid i Gradina po 60 minuta. Na ostalim GP nema zadržavanja za sve kategorije vozila. Kalendarski smo na kraju najtoplijeg godišnjeg doba ali se lepo vreme i dobri uslovi za vožnju nastavljaju, s tim što će sada mokrih kolovoza od pljuskova ili kiše biti više, a i magla će češće otežavati vidljivost, zbog koje će vožnja u jutarnjim i večernjim satima biti napornija jer su od nje u tim područjima i kolovozi vlažni.

Trenutno je ima na putevima pored reka i u kotlinama zapadne i jugozapadne Srbije, pojavljuje se u Šumadiji i Pomoravlju, a može je biti u grdeličkoj klisuri i vranjskoj kotlini, saopštio je Auto Moto Savez Srbije. Na više deonica autoputeva i magistralnih puteva u toku su radovi na redovnom održavanju i uređenju zelenog pojasa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter