Izvor:
27.04.2018 u 17:40
0

PIŠU NOVU ISTORIJU: Kim i Mun najavili nuklearno razoružanje i mir između Juga i Severa!

Lideri dve Koreje, Kim Džong-un i Mun Džae-in, složili su se na istorijskom samitu u Panundžonu o potpunoj denuklearizaciji.

Kim je izrazio želju da na Korejskom poluostrvu nikada više ne bude rata i da se okonča era sukoba, objavio je portparol južnokorejskog predsednika Im Džong-seok.

U zajedničkom saopštenju, izdatom posle popodnevnog dela istorijskih razgovora dvaju lidera, navodi se da su se obe države saglasile da sa Kinom i SAD razgovaraju o tome da se sadašnji režim prekida vatre zameni mirovnim sporazumom. Mirovni sporazum biće potpisan kasnije ove godine.

– Oba lidera su iskreno razgovarala o denuklearizaciji Korejskog poluostrva, izgradnji trajnog mira i razvoju odnosa između Juga i Severa – kaže Im.

Kim je predložio Munu da češće organizuju ovakve samite

– Hajde da se češće sastajemo. Hajde da izgradimo bolji svet – citirao je Im Kima. Severnokorejski lider takođe je obećao južnokorejskom kolegi da raketne probe "više neće remetiti jutarnji san" građana Južne Koreje.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter