Izvor:
09.09.2017 u 01:08
0

„PLAVI KIT“ PONOVO HARA SVETOM: Tinejdžerka se bacila sa litice!

Tinejdžerka iz Indije koja je je izvučena iz jezera nakon što je pokušala da izvrši samoubistvo još je jednom pokušala da oduzme sebi život kako bi sledila pravila smrtonosne onlajn igrice Plavi kit, koja je uspela da se raširi i na našem podneblju.

Ranije ove nedelje 17-godišnja devojka je izvučena iz jezera nakon što se bacila s litice u Džodpuru u državi Radžastan. Policiji je rekla kako su ju upozorili da će joj majka umreti ako ne počini samoubistvo.

U očajničkom pokušaju da dovrši igru, tinejdžerka se u četvrtak predozirala tabletama za spavanje, ali je srećom opet spašena na vreme.

Veruje se kako je ponovo pokušala samoubistvo u uverenju da će samo tako spasiti život majci. Trenutno se oporavlja na odeljenju za intenzivnu njegu u jednoj bolnici.

Teranje igrača na samoubistvo

Smrtonosna igra Plavi kit sastoji se od 50 zadataka u isto toliko dana, a cilj joj je da "stvori psihološki traumatične situacije”, koje bi završile samoubistvom.

Igrica Plavi kit je odgovoran za samoubistvo više od 100 tinejdžera od kada se pojavila u Rusiji 2013.

Učesnici se pridruže grupi gde zadatke postavlja administrator, a odnose se na gledanje horor filmova ili buđenja u neobično vreme, a s vremenom zadaci napreduju do samopovređivanja i na kraju do kobnog ishoda, samoubistva..

Kao i u slučaju 17-godišnje Indijke, mnogima kažu kako će njihovi voljeni nastradati ako ne izvrše zadatke. Poslednjeg dana, učesnicima se naredi da počine samoubistvo.

Jedan od zadataka je i urezivanje plavog kita na ruke ili noge.

U julu je 22-godišnji Rus optužen da je izumitelj igre i osuđen je na tri godine i četiri meseca zatvora. Međutim, njegova se presuda odnosi na samo dva od preko 17 samoubistava za koje je priznao da je umešan. Filip Budeikin je nazvao žrtve igre "biološkim otpadom" i
rekao policiji kako su svi bili "srećni što umiru" i da je on samo “čistio društvo”.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter