Izvor: Tanjug
01.01.2021 u 09:41
0

POVEĆANJE PLATA I PENZIJA! Evo i od kad!

 U Srbiji će od januara 2021. godine penzije biti povećane 5,9, odsto, plate u javnom sektoru pet odsto, dok će minimalna zarada biti veća za oko 2.000 dinara, odnosno 6,6 odsto.

Penzije su povećane 5,9 odsto na osnovu švajcarske formule, tako da će biti veće od 800 do 8.000 dinara, u zavisnosti od dasadašnjih iznosa, a prosečna penzija biće veća za oko 1.600 dinara i iznosiće 29.407 dinara mesečno.

PROČITAJTE 

POMERILA SE STAROSNA GRANICA ZA ODLAZAK U PENZIJU! Od danas nova pravila!

VUČIĆ OTVORIO BALKANSKI TOK: Ovo je za nas važna stvar!

TEŠKA NOĆ U BEOGRADU: Veliki broj intervencija i šest saobraćajnih nezgoda

PREDSEDNIK ČESTITAO GRAĐANIMA NOVU 2021. Najvažniji poklon je vaša podrška

Kada je reč o povećanju plata, medicinski radnici dobiće povišicu pet odsto, dok će ostali u javnom sektoru dobiti najpre od 1. januara povećanje plate 3,5 odsto, a u aprilu dodatnih 1,5 odsto.

Povišicu će od januara dobiti i pripadnici Vojske, s tim da će oni u aprilu dobiti i dodatno povećanje od 10 odsto, koje neće biti linearno.

PROČITAJTE JOŠ: 

SZO odobrila prvu vakcinu za hitnu upotrebu

PETRINJA SE OPROSTILA OD MALE LAURE Sahranjena najmlađa žrtva razornog zemljotresa

OČEKUJE NAS OZBILJNA I NAGLA PROMENA VREMENA: Meteorolog otkriva kakvo nas vreme očekuje do polovine januara

STANJE NA PUTEVIMA: Vozačima koji kreću ka planinama potrebna je zimska oprema

Kako je ranije najavljeno, najveće povećanje imaće vojnici po ugovoru – razvodnici, desetari, mladi vodnici, pa podoficiri, a najmanje uvećanje imaće oficiri.

Od januara mesečna minimalna zarada za oko 350.000 radnika iznosiće 32.126 dinara.

Minimalna cena rada, bez poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, za period januar – decembar 2021. godine iznosiće 183,93 dinara (neto), po radnom času.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter