Izvor:
15.08.2019 u 20:11
0

PREDUZIMAJU SVE MERE KAKO BI ZAŠTITILI BEZBEDNOST GRAĐANA: Pojačana kontrola saobraćaja tokom Birfesta!

Saobraćajna policija najavila je pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila i alkoholisanosti vozača tokom Birfesta koji je počeo na Ušću, izjavio je danas zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Boban Milinković.

– Saobraćajna policija preduzima sve mere da bi poboljšala stanje bezbednosti saobraćaja na našim putevima. Konstantno se kontroliše brzina kretanja i alkoholisanost vozača. Naročito tokom Birfesta će ta kontrola biti znatno intenzivnija – rekao je Milinković.

Naveo je da je broj poginulih na putevima u Srbiji nešto povećan od početka letnje turističke sezone i da je to posledica pre svega neprilagođene brzine kretanja i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, kao i umora vozača.

Saobraćajna policija kontrolisala je danas u Novom Beogradu alkoholisanost vozača, a u okviru kampanje "Kad pijem ne vozim" Milinkoviću je uručena donacija Apatinske pivare, 10 alkometara najnovije generacije.

– To će značiti naravno još efikasniju kontrolu alkoholisanosti vozača od strane saobraćajne policije – rekao je Milinković.

Naglasio je važnost prevencije i naveo da saobraćajna policija nastoji da kroz određene aktivnosti,a ne samo kažnjavanjem učesnika u saobraćaju utiče na njihove stavove o poštovanju saobraćajnih propisa.

– Nije dovoljno samo napisati kazne kada učesnik u saobraćaju pogreši, već uticati na njega da shvati da je poštovanje saobraćajnih propisa značajno i za njegovu bezbednost, ali i bezbednost svih drugih učesnika u saobraćaju – poručio je Milinković.

Direktorka marketinga Apatinske pivare Olivera Nikodijević rekla je da "Apatinska pivara" već 13 godina učestvuje u zajedničkoj akciji sa Upravom saobraćajne policije u okviru koje dodeljuje alkometre saobraćajnoj policiji.

To je sjajna akcija koja pomaže prevenciji nesreća koje se nažalost sve više i više dešavaju i zapravo one potvrđuju koliko je važna naša zajednička akcija sa saobraćajnom policijom – rekla je Nikodijević.

Navela je da se tokom cele godine organizuju razne akcije u vreme trajanja veliki događa i festovala čiji je cilj promovisanje prevencije.

– Naš cilj je da upozorimo ljude da budu odgovorni i da zapravo vode računa o tome da kada već konzumiraju alkohol ne sedaju za volan, jer tako ugrožavaju i svoj i tuđe živote – kaala je Nikodijević.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter