Izvor:
10.02.2017 u 17:58
0

PREPEŠAČIO DVA KONTINENTA: Pre pet godina nestao je u Kanadi, pronađen je u džungli Amazona!

Muškarac iz Toronta, koji je nestao pre pet godina i za koga se porodica plašila da je mrtav, konačno se vratio kući nakon što je nađen kako luta autoputem u Brazilu.

Anton Pilipa (39) poslednji put je viđen u Skarborou 2012. godine. U ponedeljak ujutro vratio se u Kanadu sa bratom Stefanom nakon što je pušten iz bolnice u Manausu. Stefan Pilipa je za "CBC" rekao da njegov brat verovatno počeo da oboljeva od šizofrenije pre nego što je nestao.

Anton Pilipa, aktivista za borbu protiv siromaštva stigao je do Brazila pešačenjem, ponekad bez obuće, autostopom i skrivanjem u kamionima. Njegova porodica nije znala gde je, sve do decembra prošle godine kada su obavešteni da ga je brazilska država našla u Manausu.

Bio sam frustriran, uvek me je mučilo to gde je on, šta mu se desilo – rekao je Stefan.

Sada je konačno dobio svog brata nazad.

Presrećan sam što je živ. Čudo je kako je stigao tako daleko – kaže on.

Zahvaljujući Elenis Vidigal, policajki brazilsko-kanadskog porekla, Anton Pilipa je ponovo sa porodicom. Kada ga je pokupila saobraćajna policija nije imao nikakva dokumenta kod sebe.

Vidigal, koja je živela povremeno u Kanadi, počela je da ga ispituje na engleksom jeziku.

Znala sam da nije beskućnik. Nije delovao pouzdano, ali rekao je da je iz Kanade. Pomislila sam da ako je Kanađann, sigurno ću moći da nađem njegovu porodicu – rekla je policajka.

Pretraživala je po internetu i konačno uspostavila vezu sa njima preko društvenih mreža.

Bio sam šokiran, ali plašio sam se da se ne ponadam previše – rekao je Stefan.

On je odmah počeo sa planovima da otputuje u Brazil, pa je pokrenuo kampanju preko intrenet stranice za prikupljanje novca, kako bi mogao da skupi dovoljno sredstava za troškove putovanja, bolničke račune i drugo. Nakon što je Antonova porodica obaveštena, on je smešten u bolnicu. Međutim, on je pobegao iz bolnice i otišao u džunglu, izazvavši nove glavobolje policiji i porodici.

U toj oblasti žive veliki predatori kao što su krokodili i velike mačke. Plašili smo se da će ga neka zver pojesti – rekla je policajka.

Međutim, on je ubrzo ponovo nađen i smešten na lečenje u bolnicu jer je sve to vreme provedeno na ulici i u divljini ostavilo traga na njemu. U januaru je Stefan stigao i konačno mogao da zagrli svog brata. Anton još nije spreman za intervju, ali je rekao za BBC Brasil da je srećan jer je ponovo sa porodicom.

Znam da sam imao mnogo sreće što sam živ. Srećan sam što sam mogao da se vratim porodici – rekao je on.

U međuvremenu, njegova porodica i javnost polako saznaju gde je on proveo pet godina lutajući. Iz Kanade je prošao kroz SAD, Meksiko, Gvatemalu, Kostariku, Panamu, Kolumbiju, Venecuelu, Brazil i stigao sve do Argentine, odakle se ponovo vratio u Brazil.

Blic
Foto: Facebook/ Stefan Pilipa, Dailymail/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter