Izvor: BSC Happy/Tanjug
15.07.2023 u 14:58
1

NAKON PROGONA U SARAJEVU, STIPENDIJA U SRBIJI – srpske studentkinje nastavljaju studje u Beogradu

Studentkinje izložene linču zbog objava na društvenim mrežama

Studentkinje Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbednosnih studija Univerziteta u Sarajevu Valentina Vujičić i Slađana Todić, koje su prethodnih dana bile izložene medijskoj hajci od strane svojih kolega, ali i građana Sarajeva i Federacije BiH, školovanje će nastaviti u Beogradu.

Generalni direktor „Sarajevo-gas“ Nedeljko Elek rekao je da će, na poziv direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina, Slađana i Valentina studiranje nastaviti na Akedemiji za nacionalnu bezbednost u Beogradu. „Slađana i Valentina biće stipendiste države Srbije i biće im obezbeđen smeštaj u studentskom domu, dok će ostatak finansijskih troskova studija snositi preduzeće Sarajevo-gas“, rekao je Elek.

PROGON SRPSKIH STUDENTKINJA U SARAJEVU: Udružili se studenti, mediji, tužioci

Slađana i Valentina nisu želele da se osvrću na događaje koji su se desili proteklih dana, ali su istakle da je posle svega jasno da nastavak školovanja u Sarajevu nije moguć. Zahvalile su se na podršci direktoru agencije BIA Aleksandru Vulinu, predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, građanima Bijeljine, Istočnog Sarajeva, ali i cele Republike Srpske.

Tužilaštvo BiH najavilo je juče da će formirati predmet protiv dve studentkinje iz Republike Srpske, Valentine Vujičić i Slađane Todić, zbog objava fotografija oficira Vojske Republike Srpske na društvenim mrežama, što je u Sarajevu okvalifikovano kao širenje nacionalne i verske mržnje. Studenti Fakulteta za kriminalistiku u Sarajevu su u četvrtak održali protest zahtevajući da dve studentkinje iz Republike Srpske budu izbačene sa studija.

Obe devojke su nadležnim policijskim organima u Republici Srpskoj prijavile gnusne pretnje koje dobijaju, a ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenad Nešić rekao je da će učiniti da sve da ih zaštiti. Studentkinje Valentina Vujičić i Slađana Todić su izložene brutalnom linču sarajevskih medija i prozivkama kolega s fakulteta zbog objava o ratnim komandatima VRS i proteranim sarajevskim Srbima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NAKON PROGONA U SARAJEVU, STIPENDIJA U SRBIJI – srpske studentkinje nastavljaju studje u Beogradu”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter