Izvor:
16.03.2017 u 18:04
0

RADMILO ARMENULIĆ ZA HAPPYTV.RS: Bez panike, od Vimbldona kreće Novakov povratak na vrh!

Posle 19 vezanih pobeda i tri uzastopne titule u kalifornijskoj pustinji, Novak Đoković doživeo je težak udarac ranom eliminacijom sa Indijan Velsa. S obzirom na činjenicu da je poražen u osmini finala, Novak će izgubiti 910 bodova kada bude objavljena najnovija ATP rang-lista.

Koji su uzroci drugog Novakovog poraza od Nika Kirjosa u samo par nedelja (Akapulko, Indijan Vels), za Happytv.rs govori legenda srpskog tenisa Radmilo Armenulić.

– Kirjos je imao veoma konstantan i ubojit servis koji Đoković nije uspevao da vrati u polje. Samim tim ritern mu nije uopšte funkcionisao iako je po tome poznat. Ta kriza koju je imao tokom meča nije uspevao da prevaziđe, iako se svojski trudio. Mada treba uzeti u obzir i činjenicu da nije imao mnogo vremena za odmor između dva meča.

Imajući u vidu koliko je Đoković imao uspeha na Australijan openu i Indijan Velsu u prošlosti, nameće se pitanje koliko su te dve rane eliminacije zabrinjavajuće za dalji tok sezone?

– Uopšte ne treba da zabrinjava nikoga, pa ni Noleta. I pre njega su veliki igrači imali krizu rezultata pa su pronalazili načina da iz nje izađu. Setite se samo Andrea Agasija koji je bio van 100 najboljih u jednom trenutku, da bi se kasnije vratio na vrh.

Da li postoji mogućnost da ga ovi porazi psihički poremete?

– Novak je poznat kao veoma jaka psihička ličnost, na i van terena. Uvek naiđe loš period, svima se to dešava. Pa ni trenutno prvi na svetu Endi Marej se ne može pohvaliti dobrim rezultatima ove godine. Naprotiv, imao je već nekoliko ranih eliminacija.

Kada možemo očekivati povratak Đokovića u prepoznatljivu formu?

– Čim prođe sezona turnira na šljaci. U predstojećem periodu brani veliki broj poena, tako da očekujem njegov uspon forme negde na leto. Tačnije, od Vimbldona – rekao je na kraju Armenulić.

happytv.rs
Foto: youtube/printscreen,
novakdjokovic.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter