Izvor:
15.03.2018 u 16:44
0

RUSKI MINISTAR ENERGETIKE ALEKSANDAR NOVAK: Izjava Tereze Mej o smanjenju uvoza ruskog gasa je politički motivisana!

Izjava britanske premijerke Tereze Mej o potencijalnom smanjenju uvoza ruskog gasa je politički motivisana i ne promoviše konkurenciju, izjavio je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

– Isporučujemo gas Evropi na osnovu tražnje i po apsolutno konkurentnim uslovima, i nastavićemo da poslujemo u konkurentnom okruženju. Takve odluke su politički motivisane i nemaju za cilj povećanje konkurencije na evropskom tržištu – poručio je Novak.

Svaka država je, kako je naveo, slobodna da izabere sopstvenu energetsku politiku, ali ovakva odluka Londona će, ako bude doneta, biti shvaćena kao "politički motivisana", rekao je Novak.

Britanska premijerka Tereza Mej, koja je u ponedeljak optužila Rusiju za trovanje gasom bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke, potvrdila je u sredu u parlamentu da London razmatra druge opcije i države za uvoz gasa u Britaniju.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter