Izvor:
10.09.2016 u 15:57
0

SEĆATE LI SE 11. SEPTEMBRA: Evo šta je Buš mlađi zaista rekao svojim saradnicima…


Beleške bivšeg portparola Bele kuće pisane u momentu kada se saznalo za terorističke napade 11. septembra 2001. godine, a koje je on odlučio da objavi povodom 15-godišnjice od tog događaja, odražavaju šok, bol i nepokolebljivost koja je zavladala u americkom predsednickom avionu.

Ukupno ima šest stranica beleški i jedini su originalni transkript onoga što su tadašnji predsednik SAD Džordz Buš i njegovi saradnici govorili u avionu.

"U ratu smo. Kada otkrijemo ko je ovo učinio, neću im se dopasti kao predsednik. Neko će platiti", rekao je Buš u telefonskom razgovoru tadašnjem potpredsedniku Diku Čejniju.

Buš je bio u poseti Floridi u trenutku napada na Njujork i Vašington, a predsednički avion se vinuo se u vazduh čim se saznalo za udare.

"Uvek vodim beleške. Tako radim svoj posao", rekao je Ari Flejšer agenciji Rojters.

"Ali 11. septembra to je bilo posebno važno jer sam morao zapisati šta je predsednik rekao i radio. Zalepio sam se za stolicu ceo dan, slušao i zapisivao", dodao je on, prenosi Indeks.hr.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter