Izvor:
10.02.2019 u 13:26
0

ŠESTA ŽRTVA EPIDEMIJE U NIŠU: Od posledice infekcije virusa gripa umrla još jedna osoba!

Nišlija B.M. (43), policijski službenik Policijske uprave u Nišu, preminuo je noćas od posledica infekcije virusom gripa na Klinici za infektivne bolesti u tom gradu, prenose mediji.

Kako se navodi, B.M. je na Kliniku za infektivne bolesti primljen u vrlo teškom stanju, a analizom njegove krvi potvrdena je infekcija virusom AH1N1.

On je u Klinički centar u Nišu primljen u veoma teškom stanju pre desetak dana i bio je priključen na respirator, a preminuo je uprkos svim naporima lekara Infektivne klinike da se izbore za njegov život.

On je šesta žrtva epidemije gripa u Nišu od 3. januara, a treća u poslednjih 48 časova.

Juce su preminuli M.S. (66) iz Orljana kod Doljevca i Lj.J. (75) iz Suvog dola kod Niša, kod kojih je analizom krvi bilo potvđeno je prisustvo virusa gripa AH1N1, a koji su imali hronicne bolesti.

Na Klinici za infektivne bolesti trenutno je 38 pacijenata od kojih je 11 na respiratorima. Na Dečijoj internoj klinici zbrinuto je šestoro dece i svi su u dobrom opštem stanju.

U petak je na teritoriji Niša proglašena epidemija gripa, a u tom gradu je registrovano više od 3.800 slučajeva sa simptomima sličnim gripu, što je dvostruko više nego prethodne sedmice.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter