Izvor:
08.07.2018 u 07:12
0

SEVERNA KOREJA NEZADOVOLJNA: SAD su predložile jednostrane i gangsterske zahteve za denuklearizaciju!

Pjongjang je optužio SAD da su se ponele "gangsterski" pri predstavljanju svojih zahteva o nuklearnom programu Severne Koreje, čime su demantovali tvrdnje američkog državnog sekretara Majka Pompea koji je rekao da je postigao napredak o ključnim problemima.

– SAD su predložile jednostrane i gangsterske zahteve za denuklearizaciju – rekao je portparol severnokorejskog Ministarstva spoljnih poslova.

Portparol je rekao da je Pompeova delegacija zahtevala jednostranu, kompletnu, proverljivu i nepovratnu denuklearizaciju Severne Koreje. Uprkos tome, MSP Severne Koreje kaže da Sever i dalje veruje američkom predsedniku Donaldu Trampu.

– I dalje pridajemo važnost poverenju koje imamo u predsednika (Donalda) Trampa – navodi se u saopštenju.

Lider te zemlje, Kim Džong-un, navodno je napisao pismo Trampu, koje je uručeno američkom državnom sekretaru Majku Pompeu tokom posete Pjongjangu.

Pompeo je juče završio dvodnevnu posetu Severnoj Koreji, gde je razgovarao sa Kim Jong-čolom, visokim zvaničnikom Korejske radničke partije, a posle razgovora Pompeo je rekao da je u nekim oblastima postignut veliki napredak. Međutim, Severna Koreja je nezadovoljna stavom SAD iznetim tokom razgovora jer Vašington jednostrano insistira na potpunoj denuklearizaciji te zemlje.

Američki državni sekretar Majk Pompeo demantovao je navode Severne Koreje da su SAD iznele "gangsterske" zahteve toj državi, naglasivši da će sankcije Severu biti aktivne sve dok se ne ispuni obećanje lidera Severne Koreje Kim Džong-una da se otarasi svog nuklearnog oružja. Pompeo se obratio u Tokiju nakon svoje posete Severnoj Koreji, rekavši da će denuklearizacija biti teška i da je ostalo još mnogo posla, ali ostaje pri stavu da postiže napretke.

Japanski premijer Šinzo Abe pohvalio je Pompeovo ponašanje u pregovorima sa Severnom Korejom.

– Želeo bih da Vas pohvalim na snažnom vođstvu koje ste pokazali u pregovorima sa Severnom Korejom – rekao je Abe u Tokiju.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/robjh1

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter