Izvor:
25.09.2016 u 20:41
0

SKANDAL POTRESA BEOGRAD: POLICIJA TRAŽI VLASNIKA TURISTIČKE AGENCIJE! Uzeo turistima 14.000 evra i POBEGAO S PARAMA!

Vlasnik beogradske turističke agencije "Best 89" Dejan Vojinović prevario je 57 putnika za letovanje u Ljoret de Maru, a zatim nestao bez traga sa 14.000 evra novca od njihovih aranžmana!

Nesrećni turisti otputovali su preko Vojinovićeve agencije u ponedeljak u poznato špansko letovalište, ali kada su tamo stigli, rečeno im je da hotel uopšte nije uplaćen. U Ljoretu borave već danima o svom trošku, čekajući prevoz za povratak u Srbiju, a vlasnika agencije su prijavili policiji i inspekciji Ministarstva turizma.

Međutim, kada su inspektori pokušali da dođu do Vojinovića, ustanovili su da je on u međuvremenu zatvorio agenciju i nestao sa parama od aranžmana!

Ove informacije potvrđene su Informeru i u Ministarstvu turizmu, koje već danima ne može da pronađe Dejana Vojinovića, niti da uđe u agenciju, na čijim vratima stoji obaveštenje da je "zatvorena zbog godišnjeg odmora".

– Kontrola navedene agencije je započeta, ali s obzirom na to da je poslovnica agencije od 20. 9. 2016. godine zatvorena, nije nam bila dostupna dokumentacija iz koje bismo mogli da utvrdimo konkretne činjenice u vezi sa ovim slučajem. Takođe, ne možemo da pronađemo ni vlasnika agencije. Zbog toga smo o navedenom slučaju obavestili MUP i dalje postupanje će biti u koordinaciji sa njima – kaže pomoćnica ministra za turizam Gordana Radosavljević.

Prevareni turisti su krenuli na put u ponedeljak, ali su se već u startu susreli sa velikim problemima, jer je polazak autobusa odlagan u nekoliko navrata u toku dana.

U međuvremenu, 23 od 57 prijavljenih turista je odustalo od letovanja, a preostala 34 su posle dva dana putovanja, po dolasku u Ljoret, shvatila da nema rezervisane sobe u hotelu.

Zoran Popović, direktor preduzeća "Olimpik turs", koje je turistima obezbedilo samo autobuski prevoz do Španije, kaže da je u startu bilo očigledno da je Vojinović prevario putnike.

– Grupa putnika je i pored očiglednih problema sa aranžmanom insistirala da se ide u Španiju. Shvatio sam šta se dešava i savetovao im da odustanu, ali su oni insistirali da se krene i posle dva i po dana putovanja stigli smo u Ljoret. Tamo ih je sačekao još jedan šok. Nisu imali gde da prenoće, jer im ni hotel nije bio plaćen. Ljudi su bili na ivici nervnog sloma. Ljuti, besni, nervozni, žene su od nemoći plakale… – kaže Popović.

Prema njegovim rečima, prevareni turisti zbog tehničkih razloga nisu mogli odmah da se vrate u Srbiju, pa su odlučili da iz svog džepa plate nekoliko dana letovanja.

– Morali su da sačekaju da se naši vozači odmore, pa nisu mogli odmah nazad. Skupili su se i iz svog džepa platili prenoćište za dva, tri dana. U subotu kreću nazad… – priča Popović.

Izvor: Informer
Foto:Facebook/ Visitare-Napoli

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter