Izvor: Tanjug
28.01.2021 u 21:33
0

STEFANOVIĆ O VOJNOM NAPRETKU: Snažna vojska preduslov za snažnu Srbiju!

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da Srbija želi da razvija kapacitete domaće vojne industrije koja će moći da zadovoljiti potrebe naše vojske, policije i svih službi bezbednosti, ali i da svoje proizvode izvozi na strana tržišta.

PROČITAJTE OBAVEZNO

KOVID 19 I REVAKCINACIJA: Po ovom sistemu se prima i druga doza cepiva

HAPŠENJE U SMEDEREVU: Napad na policajce i droga

LONČAR O VAKCINI PROTIV KORONE: Ne verujte u rekla-kazala, bezbedna je i za one koji planiraju potomstvo

Stefanović je u Skupštini Srbije, u delu sednice predviđene za poslanička pitanja, rekao da je snažna vojska preduslov za snažnu Srbija, a pre svega za investicije u ekonomiji.

– Morate da imate stabilnost i bezbednost i uverenje investitora da kada dođe da će ovo biti bezbedna i sigurna zemlja koja, kao što to danas čini, čvrstim koracima grabi napred, ima privredni rast i može da garantuje da će tako nastaviti u budućnosti – rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje poslanika SNS Aleksandra Markovića o planovima za ulaganje u naoružanje, opremu i modernizaciju Vojske Srbije.

Ministar je kazao da je poslednjih nekoliko godina Srbija napredovala u oklopnim vozilima, pre svega u izgradnji tri važne komponente četvorotočkaša “4×4-Miloš“, “8×8 Lazar“, i novo vozilo otporno na mine, koje zajedno rade “Zastava Tervo“ i “Fap“.

SAZNAJTE I OVO

MIHAJLOVIĆ O POPLAVAMA: Bez struje 9.500 korisnika, biće rešeno za pet do šest dana

SRBIJA ZAVRŠAVA TURNIR SA DVA PORAZA: Vaterpolisti Srbije izgubili su večeras od Crne Gore

JOŠ JEDAN MLADIĆ SE OBESIO U RAKOVICI! Vatrogasci razvalili vrata stana, pa zatekli jezivu scenu

Dodao je da se očekuje da do kraja godine da se divizion Nore uvede u naše naoružanje, zatim još 20 “Miloša“ i još 24 “Lazara“.

Stefanović je naveo da se radi i na modernizaciji i digitalizaciji PVO sistema i višecevnog bačača raketa “Oganj“, kao i na dodatnoj modernizaciji MIG-ova 29, “Orlova“, helikoptera…

Kako kaže, tokom ove i sledeće godine biće nabavljene nove uniforme i zaštitne oprema za sve pripadnike Vojske Srbije.

– Hoćmo da svaki vojnik od glave do pete bude opremljen najboljim čizmama, zaštitom, puškom, sve što je u svetskim standardima. Naš cilj je da imamo najbolju, najefikasniju i najsnažniju vojsku u ovom delu sveta – poručio je Stefanović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter