Izvor:
02.05.2017 u 23:01
0

ŠVEĐANI UKIDAJU KONTROLE NA ULAZU IZ DANSKE: Pooštrevaju druge oblike provere putnika!

Švedska vlada saopštila je danas da će ukinuti kontrole ličnih dokumenata osoba koje iz Danske ulaze u Švedsku, ali će pooštriti druge oblike kontrole putnika na švedskoj granici.

"Potrebna nam je kontrolna na granicama Švedska kako bismo održali bezbednost", navodi se u saopštenju vlade, prenosi Rojters.

Švedska vlada precizira da je ukidanje kontrole ličnih dokumenta potrebno nadomestiti stalnim jačanjem pograničnih kontrola.

Mere za jačanje kontrola na granicama Švedska obuhvatiće nadzorne kamere i skeniranje vozila koja prelaze granicu, navodi se u saopštenju.

Švedski radio je ranije danas, pozivajući se na neimenovane izvore, javio da je Švedska odlučila da više ne sprovodi pogranične kontrole, koje su uvedene kao privremena mera 2015. godine da bi se zaustavio priliv azilanata.

Više od 160.000 ljudi zatražilo je 2015. godine azil u Švedskoj.

To je do krajnjih granica "nateglo" kapacitete Švedske da pruže hranu i utočište pridošlicama, navela je britanska agencija.

Izvor: Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter