Izvor: HappyBSC
11.08.2020 u 16:38
0

UČENICI, OVO JE DETALJNO UPUTSTVO! Preporuke dr Predraga Kona za maske u školama!

Epidemiolog Predrag Kon, na današnjoj konferenciji za medije Kriznog štaba, detaljno je izneo uputstvo kako treba da se ponašaju učenici i njihovi roditelji!

– Maske mnogo donose, roditelji treba da budu saradnici, da izmere deci temperaturu, jer sa znacima temperature i respiratornih problema, ne slati ga u školu. Deca moraju da počnu da nose masku i odlaze do klupe, prethodno da peru ruke i da maske nose neprekidno, to je najbezbednije. U toku samog slušanja časa nije to obavezno, može da odloži masku ako to doživljava. Mi smatramo da u ukupno dva i po sata, može da se nosi, to je najpametnije – neprekidno, ali se dozvoljava da kada je dete u klupi da odloži masku – naveo je dr Kon.

Epiemiolog preporučuje da, ako odgovara ili ga neko nešto pita, treba odmah da stavi masku. Muzičko nema pevanja u horu, skandiranja, navijanja u nekom sportu.

– To su stvari o kojima će se detaljno pričati u toku dana, učenicima i nastavnicima će biti obezbeđen „webinar“, gde će biti edukovani. Video prilozi preko Javnog servisa, sve što sada pričamo približiće se deci i roditeljima, takve vrste priloga treba u školi na video puštati gde god je moguće. Niz pitanja je trenutno, rizik polaska u školu je nešto što treba maksimalno smanjiti. To je neprekidno nošenje maske, ako roditelji uspeju da decu pripreme za to, bolje je. Ako se vidi da neko posebno uznemiren zbog toga, postoji i period kada može da skine masku, mislim da smo našli neki balans za start – objasnio je epidemiolog.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter