Izvor: Kurir.rs
08.07.2022 u 20:51
0

UKINUTA PRESUDA BIVŠOJ MINISTARKI: Sledi novi postupak nakon kućnog zatvora!

Bivša ministarka za telekomunikacije Jasna Matić koja je bila osuđena na sedam meseci kućnog zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja u Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), ponovo će se suditi, pošto je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo presudu.

Osuđujući deo presude ukinut je i za Vesnu Perić i Bojana Jankovića zbog izvršenja krivičnog dela zloupotreba službenog položaja ukoji su bili osuđeni na kazne kućnog zatvora u trajanju od po jednu godinu, dok je ovaj sud potvrdio oslobađajuću presudu za Božidara Laganina.

ŠTETA OD 6,3 MILIONA DINARA Zbog sumnje na zloupotrebu položaja i pomaganje četvoro ljudi je uhapšeno!

Osuđenima je takođe, prvostepenom odlukom suda koja je ukinuta, bila oduzeta imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnih dela u ukupnom iznosu od 43.743.900 dinara.

– Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu, nakon održane sednice veća, donelo je presudu kojom je potvrdilo prvostepenu presudu u oslobađajućem delu, dok je u osuđujućem delu prvostepena presuda ukinuta i predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Po nalaženju Apelacionog suda, u oslobađajućem delupravilno je prvostepeni sud našao da nema dovoljno dokaza na osnovu kojih bi se utvrdilo da je Božidar Laganin izvršio krivično delo koje mu je stavljeno na teret, odnosno da u toku postupka nije izveden ni jedan dokaz koji bi sa potrebnim stepenom izvesnosti ukazao da je ovaj okrivljeni preduzeo inkriminisane radnje – navodi se u obrazloženju Apelacionog suda.

U osuđujućem delu, po nalaženju Apelacionog, suda, prvostepena presuda sadrži bitne povrede odredaba krivičnog postupka imajući u vidu da su u obrazloženju izostali razlozi o odlučnim činjenicama koje se tiču odluke o oduzimanju imovinske koristi i u tom delu je činjenično stanje pogrešno i nepotpuno utvrđeno, pri čemu je odluka o oduzimanju imovinske koristi nepravilna.

– U vezi sa tim, pojedine odlučne činjenice od značaja za pravilno i zakonito presuđenje ostale su neutvrđene i nedovoljno razjašnjene, tako da se presuda u ovom delu zasniva na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju, pa zbog toga nije moguće ispitati zakonitost i pravilnost presude – navodi se u odluci suda.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter