Izvor:
05.11.2019 u 13:06
0

UPRAVA CARINE: U duplom podu BMW i rancu krijumčarili 70.000 evra!

Carinici su na prelazu Batrovci u dva slučaja sprečili krijumčarenje oko 70.000 neprijavljenih evra, saopštila je danas Uprava carine.

Oba prekršaja su otkrivena 2. novembra, prilikom detaljne kontrole za koju su na izlazu iz zemlje izdvojena dva automobila, jedan sa nemačkim, a drugi sa beogradskim registarskim tablicama.

Prilikom pregleda BMW-a nemačke registracije, kojim su putovala dvojica srpskih državljana, u podu prtljažnika je otkrivena specijalno dograđena pregrada.

Pošto su otvorili poklopac sa električnim prekidačem koji je bio povezan sa kontakt ključem i prekidačem za prednja svetla, carinici su unutra pronašli 44.500 sakrivenih evra.

Putnici su kod sebe imali još 1.330 evra, tako da im je vraćen dozvoljeni iznos deviza od po 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Vozač "škode" beogradskih tablica sam je carinicima rekao da se iza vozačkog sedišta nalazi ranac pun neprijavljenog novca.

U ranac je bila zapakovana kesa sa 23.000 neprijavljenih evra, od čega je putniku odmah vraćen dozvoljeni iznos, dok je 13.000 evra zadržano do okončanja prekršajnog postupka.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter