Izvor: HappyBSC/Kurir.rs
01.07.2022 u 10:23
0

VEČITO PITANJE – DA LI SE TOKOM NOĆI RASHLAĐIVATI KLIMOM? Doktor ima 3 ključna saveta tokom nesnosnih vrućina!

Doktor Goran Milosavljević iz Hitne pomoći dao je stručne savete kako se boriti protiv vrućine koja iscrpljuje i dehidrira organizam. Ono što je posebno istakao jesu saveti u vezi s upotrebom klima uređaja

NOĆ U BEOGRADU: Hitna pomoć imala 80 intervencija

– U ovim jako visokim temperaturama treba biti umeren u svemu. Hrana neka bude lakše svarljiva, konzumirajte više voća i povrća. Unosite više tečnosti, a što se tiče klime, ne treba praviti veliku razliku u odnosu na spoljnu temperaturu – rekao je doktor.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na pitanje da li smemo da spavamo sa uključenom klimom, dr Milosavljević kaže:

– Pa, možda je i bolje spavati sa uključenim klima uređajem, naravno ne direktno ispod njega. Neka klima radi u nekoj susednoj prostoriji, jer ako se ne rashladimo, ne možemo da se odmorimo za naredni dan – istakao je lekar. 

On je naglasio da vrućina iscrpljuje i da je potrebno odmarati se preko dana, čak i ako ne možemo da zaspimo.

– Lezite i odmarajte u rashlađenoj prostoriji. Samo tako ćemo nakupiti energiju za naredni dan. Starijim sugrađanima, naravno, savetujemo da ne izlaze kada je najtoplije, već da svoje obaveze završe tokom ranih jutarnjih, ili večernjih sati – zaključio je medicinski radnik. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter