Izvor: TANJUG
13.10.2022 u 14:23
0

VULIN NAGLASIO: U protekle dve godine razbijene 42 kriminalne grupe

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin održao je danas 10. sastanak Strateške grupe Direkcije policije, na kome su su analizirani rezultati rada organizacionih jedinica i područnih policijskih uprava MUP-a.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vulin je istakao da je borba protiv organizovanog kriminala ucrtana kao jedan od glavnih prioriteta rada policije i naglasio da su u poslednje dve godine, zahvaljujući predanom, hrabrom i tvrdoglavom radu policijskih službenika i podršci vrha države na čelu sa predsednikom Vučićem, razbijene 42 organizovane kriminalne grupe.

-Za gotovo dve godine zajedničkog rada razbijene su i procesuirane 42 organizovane kriminalne grupe, čiji su članovi vršili najteža krivična dela od ubistava, krijumčarenja ljudi, trgovine narkoticima preko vršenja privrednog kriminala. U prvih devet meseci ove godine procesuirali smo i razbili 19 organizovanih kriminalnih grupa, dok je prošle godine razbijena jedna od najsurovijih kriminalnih grupa na Balkanu i u Evropi Belivuk – Miljković čiji su članovi optuženi za čak sedam ubistava, a svi su izgledi da će se optužnica i dalje proširivati, a razbijena je i vrlo opasna organizovana kriminalna grupa Darka Eleza- rekao je ministar.

Vulin je istakao da su u 2022. godini zaplenjene rekordne količine narkotika, skoro šest tona do septembra meseca.

On je naglasio da je srpska policija ostvarila istorijske rezultate u zapleni akciznih proizvoda, pre svega cigareta, nafte, naftnih derivata i melasa za nargile.

-Samo u maju 2022. godine sa Upravom carina zaplenili smo rekordan tovar od čak 50 tona neprijavljenih cigareta i presekli organizovani lanac nelegalne trgovine akciznih proizvoda, a po prvi put u istoriji od kada se nargile koriste u Srbiji zaplenjeno je i 10 i po tona melase za nargile-kazao je ministar Vulin i poručio da su se na njegovu incijativu formirale jedinice za bezbednost na rekama i borbu protiv ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine čija će uloga u vremenima koja dolaze posebno biti od važnosti i značaja za državu i građane.

Ministar policije je kazao da je angažovanjem policije, profesionalnim, zakonitim postupanjem i pored svih izazova i spoljnih uticaja, očuvan stabilan javni red i mir tokom svih velikih javnih okupljanja, te da je uspešno zaštićen život i imovina svih naših građana.

Vulin je istakao da je država Srbija uložila značajna sredstva u renoviranje i izgradnju novih policijskih i vatrogasnih stanica i u opremanje i obuke policije.

Ministar unutrašnjih poslova zahvalio se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na tome što ceni rad pripadnika policije, a posebno na njegovoj punoj podršci, razumevanju i pomoći zahvaljujući kojoj su poboljšani uslovi rada policije, kapaciteti MUP-a i zahvaljujući čijoj pomoći je podignut materijalni položaj pripadnika policije, navodi se u saopštenju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter