Izvor:
22.06.2018 u 08:12
0

ZBRINUTO 20.000 MALIŠANA BEZ PRATNJE: Pentagon daje baze za smeštaj dece migranata!

Pentagon će ustupiti prostor u vojnim bazama za smeštaj 20.000 dece migranata koja nemaju pratnju odraslih, a koja budu privedena prilikom ilegalnog prelaska američko-meksičke granice, izjavio je portparol ministarstva odbrane Džejmi Dejvis.

Zahtev da Pentagon obezbedi privremeni smeštaj za decu migrante uputilo je ministarstvo zdravlja koje će i upravljati tim prihvatilištima. Dejvis je dodao da se očekuje da taj prostor u vojnim bazama bude na raspolaganju u tu srvhu barem do kraja ove godine. Za sada nije jasno koje baze će biti korišćene za smeštaj dece.

Ministar odbrane Džejms Matis izjavio je u sredu da će Pentagon "odgovoriti ako se bude zahtevalo" da pomogne u smeštaju za migrante privedene prilikom ilegalnog prelaska američko-meksičke granice. Matis je kazao da će Pentagon podržati sve što Ministarstvo za unutrašnju bezbednost ili Ministarstvo zdravlja budu naveli da je potrebno.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter