Izvor: Happy BSC
12.09.2021 u 18:39
0

ŽIVOTA STARČEVIĆ U EMISIJI „TELEMASTER“: Usled pogoršane epidemiološke situacije, biće organizovana tri modela nastave!

Današnji gost emisije “ Telemaster“ bio je Života Starčević- načelnik školske uprave za pomoravski okrug u Jagodini.

On je govorio o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Jagodini i kako će se nastava odvijati u buduće u osnovnim i srednjim školama. Biće tri modela nastave.

PROČITAJTE JOŠPrikaz naoružanja i vojne opreme povodom Dana srpskog jedinstva 15. septembra na Ušću

– Od ponedeljka će škole krenuti po izmenjenom načinu rada. Đaci od prvog do šestog razreda iciće normalno na nastavu svakog dana. Učenici od šestog razreda podeljeni su u grupe. Smenjivaće se svakog dana. Treći model je za srednje škole i to je online nastava od kuće ili nastava na daljinu. Sve ustanove u pomoravlju će se pridržavati tog modela. Škole nisu mesto transmisije korona virusa. Škole su još uvek bezbedno okruženje. Učenici treba da nastave da idu u školu. Škole nisu samo obrazovne institucije, već imaju i vaspitni karakter. Ne smemo mladim generacijama to uskratiti- izjavio je Života Starčević- načelnik školske uprave za pomoravski okrug u Jagodini.

PROČITAJTE JOŠKiM: Zbog nepovoljne epidemiološke situacije biće zatvoreni vrtići i dnevni boravci, a početak nastave u školama biće odložen do 26. septembra!

– Sve srednje škole će ići na nastavu na daljinu.

– Imamo platforme koje đaci mogu da koriste za izvođenje nastave. Online nastava je nužno zlo. Apelujemo i na sve roditelje da se vakcinišu. 

– Nije lako u ovakvim okolnostima ni držati nastavu. Šta će biti dalje zavisi od epidemiološke situacije na terenu. Zadovoljni smo rezultatima koje smo postigli. Online nastava je nužno zlo u trenutnoj situaciji- istakao je Života Starčević- načelnik školske uprave za pomoravski okrug u Jagodini.

PROČITAJTE JOŠ: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U KRALJEVU: Više od 100 obolelih za samo 24 sata!

Drugi gost emisije bila je Ljiljana Đorđević- direktorka biblioteke „Dušan Matić“ u Ćupriji.

– Matićevi dani traju od 9. do 14. septembra. Bila je gošća iz Novog sada Irina Subotić i održala je predavanje Srpski umtenici u Parizu ljubav koja traje to je bila prava tema za ovu prilliku. gost je bio i  Radomir Andrić.

– Povodom manifestacije „Matićevi dani“ gošća je bila i Elizabeta Gerogirjev, u slavu poezije Dušana Matića. Organizovano je i takmičenje, kviz šta znate o Matiću. Ucečenici stvarno znaju o njemu dosta. Održana je i izložba slika u njegovu čast na temu nadrealizma. U subotu smo imali i večiti plamen. Plamen poezije treba večno da gori u pesniku i pesnicima. Imali smo i pozorišnu predstavu. Otkrićemo koje dobitnik 40 Matićevog šala i on će dobiti novčanu nagradu i plaketu. Održaće se i promocija mladog umetnika- istakla je Ljiljana Đorđević- direktorka biblioteke „Dušan Matić“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter