Izvor: Happy BSC
26.02.2024 u 09:06
0

KANCELARIJA ZA KIM OSUDILA NAPAD U PRIZRENU: Nema većeg greha od napada na ljude koji pronose hrišćanske poruke mira

Ističe se da je Prizren grad od posebnog značaja za srpski narod i njegovu istoriju i duhovnost, i da srpskom sveštenstvo

Fizički nasrtaj na sveštenika Srpske pravoslavne crkve i pokušaj zastrašivanja grupe srpskih hodočasnika u Prizrenu direktna je posledica činjenice da se mržnja prema Srbima, pravoslavlju i svemu što je srpsko u poslednje dve i po decenije na Kosovu i Metohiji politički neguje i toleriše, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za KiM.

Kancelarija navodi da „nema većeg greha od napada na ljude koji pronose hrišćanske poruke mira“ i da se zato nada da će „jučerašnji incident biti neka vrsta znaka za uzbunu čak i kod inostranih političkih sponzora režima“ Aljbina Kurtija.

– Incidenti ove vrste u Prizrenu simptom su novog talasa političke radikalizacije na Kosovu i Metohiji i upozorenje da je akumulirana mržnja ekstremista već četvrt decenije konstantna i sveprisutna pretnja miru i bezbednosti, saopštila je Kancelarija za KiM.

Zastrašivanje na etničkoj i verskoj osnovi je, kako navodi Kancelarija, nešto što albanski ekstremisti uopšte i ne poimaju kao krivično kažnjiv delikt, jer Priština nakon dolaska Kurtija na čelo privremenih institucija samouprave sasvim otvoreno sprovodi institucionalno nasilje nad srpskim narodom, dajući primer ekstremnim pojedincima, koji očito to doživljavaju kao zeleno svetlo da se i sami priključe napadima na Srbe.

Ističe se da je Prizren grad od posebnog značaja za srpski narod i njegovu istoriju i duhovnost, i da srpskom sveštenstvu, bogoslovima i hodočasnicima mora biti garantovan najviši nivo bezbednosti, jer poruka koju oni svi zajedno upućuju jeste poruka mira i tolerancije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter