Izvor: tanjug
31.07.2021 u 08:55
0

RUMUNIJA DOSLEDNA: Stav prema Kosovu je principijalan i nepromenjen

Rumunija, jedna od pet zemalja Evropske unije koje ne priznaju nezavisnost Kosova, ponovila je da njen stav po pitanju Kosova ostaje principijelan i nepromenjliv i da podržava rešenje pitanja statusa zasnovano na saglasnosti Beograda i Prištine.

-Rumunija će podržati rešenje pitanja statusa Kosova ako se zasniva na saglasnosti obe strane, ako doprinosi regionalnoj stabilnosti i ako bude u skladu sa međunarodnim pravom. Uzajamno prihvatljiv sporazum kao rezultat dijaloga uz posredovanje EU pružiće snažan podstrek za dalji razvoj čitavog regiona-navodi se u odgovoru Ministarstva spoljnih poslova Rumunije. 

VAŽNO:

Samo u „Vikend jutru“: „Cilj je gašenje Republike Srpske i bilo koje srpske zemlje!“

SASTALI SE AMBASADOR ĐURIĆ I KONGRESKINJA ESKOBAR: Razgovori o saradnji dve države u domenu odbrane i bezbednosti

Stevandić: Republika Srpska OBORILA INCKOVU ODLUKU jer je NEUSTAVNA

Zvanični Bukurešt poziva Prištinu da izgradi sveobuhvatnu platformu koja će pregovorima i kompromisom rezultirati konačnim i izvodljivim sporazumom između Kosova i Srbije. 

-Dijalog uz posredstvo EU i SAD ostaje kamen temeljac procesa normalizacije između Beograda i Prištine. Podstičemo Prištinu da nastavi sa izgradnjom sveobuhvatne, realne i koherentne platforme, koja će pregovorima i kompromisom rezultirati konačnim sporazumom koji je izvodljiv i primenljiv u skladu sa međunarodnim pravom- stav je Ministarstva spoljnih poslova Rumunije.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministarka Matić: Svi srpski turisti u Turskoj su zbrinuti

VREMENSKA PROGNOZA ZA DANAS: Upozorenje na visoke temperature, a evo i do kada

NOĆ ZA NAMA: Teže povređen motociklista na Avalskom putu!

Bukurešt „deli razumevanje složenih problema“ sa kojima se suočavaju obe strane, ali „pomirenje je jedini put napred“, navodi se u odgovoru rumunskog MSP Kljanu Kosova i ističe da je dogovor moguć samo ako bude volje sa obe strane.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter