Izvor:
22.02.2019 u 14:53
0

ALEKSANDAR VUČIĆ POSETIO TUTIN: Problemi sa vodom biće rešeni!

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas Tehničku školu i Gimnaziju u Tutinu, koje rade u istoj zgradi, obnovljenoj uz ulaganje od 116 miliona dinara, gde su ga đaci i nastavnici dočekali gromoglasnim aplauzom, a on prihvatio košarkašku loptu od jednog đaka i "izdriblao" je.

Na ulazu u Tutin Vučića su, inače, "dočekali" bilbordi na kojima su njegove slike uz poruku dobrodošlice.

Ispred škole, čekao ga je veliki broj građana, kojima se obratio i poručio da će se raditi da tome da u taj kraj dođe investitor, te da će on sam doći ponovo u Tutin da otvori novi put do Novog Pazara, dug 22 kilometra.

– Tutin bez vas, koji ste ovde rođeni, ne vredi nikome ništa. Hoćemo da ovde živite pristojnim životom, da vaša deca žive ovde u Tutinu. To je naš najvažniji cilj – poručio je predsednik.

Napomenuo je da će, osim objekata javne namene, u Tutinu biti rešen i problem sa vodom, jer je, kaže, sramota da moraju da kupuju vodu.

Vučić je istakao da će pre kraja godine biti završena i trafo-stanica.

– To je velika stvar i želim vam da se razvijate – rekao je Vučić i ponovio da je važno da se ojača privatni sektor, da se dovede investitor koji će moći pristojne plate da isplati.

– I vama Bošnjacima, i Srbima želim da kažem – čuvaćemo mir i nećemo praviti razliku . Zato Tutin mora da ima puteve, pristup svemu onome što ima u Srbiji. Radićemo da dovedemo investitora, a ne samo da se oslonite na svoje ljude koji žive u Evropi – rekao je Vučić.

Nakon toga, predsednik je obišao školu, a potom se u zbornici sastao sa lokalnim privrednicima i predstavnicima lokalne samouprave.

Pre dolaska predsednika, okupljenim građanima se kratko obratio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović koji im je zahvalio što su došli i poručio da su im njegova i vrata Vlade Srbije uvek otvorena.

Tehnička škola i Gimnazija su jedine srednje škole u opštini Tutin, a pohađa ih ukupno 1.200 učenika.

Rekonstrukcija tih škola podrazumevala je obnovu krova, zidova, podova, zamenu kompletne stolarije, grejanja, postavljenje novog led osvetljenja i javljača požara…

Ranije danas, predsednik je u okviru obilaska Raškog okruga posetio Vrnjačku banju, Kraljevo, Bogutovačku banju i Rašku.

Posle Tutina otići će u Kraljevo gde će prisustvovati potpisivanju Ugovora o određivanju aerodroma „Morava" za civilni i vojni saobraćaj i, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, obratiti se građanima.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter