Izvor: Kurir.rs
21.09.2020 u 22:15
0

AMERIČKA DELEGACIJA STIGLA U BEOGRAD: Ana Brnabić dočekala Ričarda Grenela i predstavnike DFC

Specijalni savetnik predsednika SAD Ričard Grenel i delegacija američke Razvojne finansijske korporacije, DFC, doputovali su večeras u Beograd, u dvodnevnu posetu, tokom koje će razmotriti sa srpskim partnerima i zvaničnicima projekte koje će delom finansirati taj američki fond, a dogovoreni su sporazumom iz Vašingtona.

Grenel i predstavnici DFC sleteli su oko 21.40 sati na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, gde ih je sačekala premijerka Ana Brnabić, kao i američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri.

Grenel će se, zajedno sa izvršnim direktorom DFC Adamom Bolerom, sutra sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

OVO MORATE ZNATI

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: Drastično smanjen broj novozaraženih, 2 preminula

IDENTIFIKOVAN UBICA STOJANOVIĆA: Sa Vračara krenuo električnim biciklom kako bi postavio bombu!

Evo ko je ubica Strahinje Stojanovića!

VAŽNO! Ovo su preporuke za prevenciju korone na visokoškolskim ustanovama

Predstavnici dve delegacije nakon sastanka potpisaće Zajedničku izjavu, a zatim se obratiti medijima.

Visoka delegacija DFC imaće u naredna dva dana sastanke sa predstavnicima Privredne komore Srbije i ministarstvima finansija i saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture.

Dolaskom Grenela i Bolera počinje konkretna realizacija sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine, koji je 4. septembra potpisan u Vašingtonu.

Tim sporazumom predviđeno je otvaranje regionalne kancelarije DFC-a u Beogradu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter