Izvor: TANJUG
22.01.2024 u 08:04
0

ANA BRNABIĆ O ZAKLJUČCIMA EP: Ključna poruka debate u EP je da se očekuje brzo formiranje institucija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je ključna poruka debate u Evropskom parlamentu, nakon izbora u Srbiji, da se očekuje brzo formiranje skupštine i vlade.

„HVALA DOMAĆINU NA GOSTOPRIMSTVU“ Vučić stigao u Severnu Makedoniju,

„Prva stvar je da je ključna poruka debate u EP je da se očekuje brzo formiranje skupštine, vlade, institucija. Druga stvar je da vlada ima pun mandat, da se dalje sprovode reforme. To je apsolutno u suprotnosti sa onim što opozicija priča. Verujem da bi skupština mogla da se formira u februaru, nema razloga da se čeka mnogo“, istakla je Brnabić za Pink.

Ona je dodala da je debata EP pokazala „mnogo“. „Pokazala je, pre svega, koliko je Đilasovoj opoziciji važno da u inostranstvu ocrni Srbiju. Nije tačno da je bilo debate posvećene izborima u Srbiji.

Oni su uspeli da uguraju Srbiju u jednu širu sednicu, koja se bavila kritikom Grčke, Mađarske i Slovačke. Apsolutno nema jedinstvenog stava oko toga da li je Srbija zaslužila kritike, kao i da je bilo parlamentaraca kojima nije jasno šta se tačno želi od Srbije.

Opozicija nema želju da govori istinu, a to je da svaka zemlja, ne samo evropska, već i SAD, i zemlje širom sveta, imaju preporuke od posmatračke misije ODIHR kako da se unapredi izborni proces“, rekla je Brnabić. Ona je dodala da je izveštaj Parlamentarne skupštine Saveta Evrope „manje-više isti kao preliminarni izveštaj ODIHR“.

„Najvažnije u tom izveštaju je da je na 93 odsto od 1.220 posmatranih biračkih mesta proteklo sve u najboljem redu, a da su na oko jedan odsto biračkih mesta primećene veće neregularnosti, recimo, kao gužva na biračkim mestima i slične stvari“, istakla je Brnabić. Ona je rekla da je „istorijski bilo najviše posmatrača, skoro 5.700, od toga 475 međunarodnih posmatrača“.

„To je potvrda da su izbori protekli u skladu sa najvišim demokratskim normama“, navela je premijerka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter