Izvor: kosovo-online
24.03.2024 u 09:42
6

BOMBARDOVANJE SE MOGLO IZBEĆI: Drašković procenjuje da je postojala opcija da se izbegne pogibija nevinog naroda

Svaka Nato raketa imala je punjenje "inadžijske" politike Slobodana Miloševića, bez koje bombardovanja ne bi ni bilo, ali 1999. godine stradao je nevin narod, pod lažnim obrazloženjem da se vodi borba protiv Miloševića, kaže na 25. godišnjicu od početka Nato bombardovanja SR Jugoslavije političar i književnik Vuk Drašković.

Svaka raketa Natoa imala je Miloševićevo punjenje. Punjenje jedne naopake, inadžijske, sulude politike. Da nije bilo te politike, ne bi bilo bombarodvanja“, rekao je Drašković za Kosovo onlajn.

Drašković je početkom 1999. godine ušao u vladu SRJ, kao zamenik premijera, kako bi pokušao da spreči bombardovanje, u čemu, ipak, nije uspeo, pa je posle tek par meseci i smenjen.

 

 

KOSOVO ZAVISI OD SITUACIJE NA TERENU: Očekivanja od Stoltenbergovog naslednika preterana

 

U tom periodu je, kaže, sa izaslanikom Evropske unije Volfgangom Petričem uveliko pripremao nacrt koji je podrazumevoa dva paralelna pravna sistema na Kosovu.

„Albanci će dobiti više od autonomije, a manje od nezavisnosti, ali moraju biti dva paralelna sistema da u svim sporovima, u kojima su učesnici i Srbi i Albanci, bilo da su krivične ili građanske parnice, konačnu odluku ne može doneti Vrhovni sud Kosova, nego mora da je donese Vrhovni sud Srbije. To smo bili dogovorili i parafirali. Sve je bilo odbijeno“, rekao je Drašković.

Kako kaže, u tom periodu dok je bio u vladi nije zastupao ni predsednika države, ni svoju partiju, ali ni vladu, već – narod.

„Jednostavno sam branio taj nesrećni, nevini narod koji je stradao, sa lažnim obrazloženjem da se vodi borba protiv Miloševića. Pa nije Milošević bio u onom vozu u Grdelici, nije Milošević bio u Pančevu u onim cevima za gas, nije on stanovao u Generalštabu koji su razorili“, istakao je Drašković.

To je, kaže, neoprostivo, jer su se prema Srbiji ponašali kao kada medved uzme kamen, da ubije muvu na čelu čoveka.

„Tako su oni rušili i granatirali Srbiju, uz obrazloženje da nije prihvaćen sporazum – što jeste tačno i da se vrši neviđeni teror nad Albancima, što je takođe tačno. Ali, naravno da je trebalo učiniti još mnogo napora samo da se izbegnu bombe i bombardovanje“, rekao je Drašković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

6 thoughts on “BOMBARDOVANJE SE MOGLO IZBEĆI: Drašković procenjuje da je postojala opcija da se izbegne pogibija nevinog naroda”

  1. Znaš ti i bolje da pričaš.Na primer o Intermarijumu. Raspad Jugoslavije nema veze sa Miloševićem već sa zapadom i prilaskom ruskim granicama.

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter