Izvor:
02.02.2018 u 00:26
0

BRNABIĆ I PAHOR ZAKLJUČILI: Dve zemlje posvećene unapređenju saradnje kroz otvoreni politički dijalog i uzajamnu podršku u važnim pitanjima!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Ljubljani sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom, a na sastanku je zaključeno da su dve zemlje posvećene unapređenju saradnje kroz otvoreni politički dijalog i uzajamnu podršku u važnim pitanjima.

Brnabić i Pahor istakli su značaj saradnje kroz regionalne inicijative i procese, kao što je "Berlinski proces" ili "Brdo-Brioni proces", koji su značajno doprineli produbljivanju saradnje u regionu Zapadnog Balkana.

Kao veoma važna, navedena je i saradnja u okviru mehanizma Kina – CIEZ.

"Srbija izuzetno ceni pomoć i podršku Slovenije u procesu evropskih integracija, jer je članstvo u EU naš strateški spoljnopolitički cilj“, naglasila je predsednica Vlade Ana Brnabić u razgovoru, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Brnabić je potvrdila i spremnost Srbije za dalje unapređenje regionalne investicione agende.

Kao primer dobre prakse, premijerka je istakla rad Mešovite komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Slovenije.

Na sastanku je ocenjeno da postoji i mogućnost saradnje kroz zajednički nastup dve države na trećim tržištima.

Istaknuto je da posebnu pažnju treba posvetiti malim i srednjim preduzećima i saradnji u oblastima saobraćaja, energetike, poljoprivrede, građevinarstva i turizma.

Predsednik Slovenije Borut Pahor istakao je da je obaveza dve vlade da ostvare bolje uslove za direktniju saradnju privrednika iz obe zemlje.

Brnabić i Pahor razgovarali su i o aktuelnim političkim temama u regionu Zapadnog Balkana.

Na Brdu kod Kranja održana je zajednička sednica vlada dve zemlje.

Izvor:Tanjug
Foto: Twiter/Тovarisc Lanke

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter