Izvor:
04.09.2017 u 17:32
0

BRNABIĆ UOČI BLEDSKOG FORUMA: Javna uprava mora raditi za građane i privredu!

Tradicionalni Bledski forum počinje posle podne obraćanjem predsednika i premijera Slovenije, a centralni događaj je Panel lidera, na kojem će govoriti i premijera Brnabić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas, pred početak Bledskog strateškog foruma, da je taj skup još jedna prilika da sa kolegama iz susednih zemalja i EU razmeni stavove o situaciji u regionu i da promoviše politiku i rezultate Srbije.

Ona će lično, kako je najavila, fokus staviti na digitalizaciju i obrazovanje, kao dva ključna prioriteta Vlade Srbije.

Danas imam još jednu priliku da partnerima iz EU i regiona kažem koji su starteški pravci razvoja Srbije i vizije za budućnost Srbije i regiona u EU. To je uvek dobra prilika da promovišemo Srbiju i naše uspehe, kao i neke probleme kojih ima i kako se sa sa njima suočavamo i rešavamo – objasnila je Brnabić.

Kazala je da će glavna poruka, koju će preneti, biti digitalizacija i obrazovanje.

Kada je reč o digitalizaciji, ne radi se samo, kako je istakla, o podršci startapovima, te naučno-istraživačkom radu, već o tome da mladi ostanu u Srbiji, pa i da se iz inostranstva vraćaju u zemlju.

Takođe ističe da je važna digitalizacija javne uprave, kako bi država bila prisutnija i dostupnija građanima i privredi, odnosno bila servis građana i privrede.

Javna uprava mora raditi za građane i privredu, koji ih plaćaju -poručila je Brnabić.

Tradicionalni Bledski forum počinje posle podne obraćanjem predsednika i premijera Slovenije, a centralni događaj je Panel lidera, na kojem će govoriti i premijera Brnabić.

Telegraf
Foto: Twitter/dwnews‏Verified account/Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter