Izvor: HAPPY BSC
02.03.2023 u 10:08
1

ČEDOMIR JOVANOVIĆ NA HAPPY TV: „Nema srećnog Kosova bez Srbije, njegovi temelji zavise od nas“

Predsednik Liberalno-demokratske partije se osvrnuo na goreće teme

Gost emisije „Dobro jutro, Srbijo“ bio je Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno-demokratske partije koji je istakao da je kosovski problem najjasnije ogledalo u kojem možemo da vidimo kakvo smo društvo zapravo.

– Ne znam šta se to u ponedeljak dramatično desilo u Briselu, osim što smo se možda suočili, a bilo je naivno verovati da je moguć život mimo stvarnosti. Suočili smo se sami sa sobom. Nikada se nisam uklapao u format srpske politike koja je bezobzirno, ignorišući posledice, izabrala laž umesto istine. Niko nije imao pravo da od 1999. godine Srbiju laže. Možda bi i meni bilo politički jednostavnije da „gurnem prst u oko“ Vučiću i kažem šta si to tamo potpisao. Na kraju nije važno ni ko je potpisao, ni ko nije, to je okačeno na stranicu Borelja i on je rekao da je ovo sada Sveto Pismo i za Srbe i za Albance – rekao je on.

ČEDOMIR JOVANOVIĆ NA HAPPY TV O NAVODNOM HAPŠENJU: „Da li treba da živim kao pokretna meta i da čekam šta će mi se desiti? Sam nosim svoj krst!“

Jovanović je zapistao zašto smo sebe doveli u poziciju da nas jedan evropski diplomata vraća u neki životni format?

– Koliko god da je taj problem težak, ako volimo Kosovo, a nije sporno da ga ovo društvo voli, mada na tragičan način, moramo reći istinu jedni drugima i suočiti se sa tim. Nemamo pravo da iz ove agonije zakoračimo u neku još veću. Ne kažem da treba da pustimo Kosovo niz vodu i da umesto Kosova gledamo Kragujevac i ono što je ostalo od Srbije pa da o tome razgovaramo od danas do večnosti, gurajući pod tepih svakog ko nas podseti na naš najveći nacionalni poraz, ali imamo porodice, decu. Mi smo generacija koja je sada presudno odgovorna za ovu zemlju. Moramo imati snagu da nosimo svoj život na ramenima, kakav god da je, naš je, ne može da ga nosi Eskobar. Jadno mi je to poturanje kukavičjeg jajeta. Koliko puta mi izdajemo Kosovo, od Vuka Brankovića do danas? – kazao je Jovanović.

On je istakao da ko god je danas na vlasti u Srbiji i ko god da je bio juče, kosovsko breme je preteško za njegova pleća i ne može da ga nosi sam.

– Na Kosovu neko živi. Tamo su Srbi. Mi na Kosovo treba sutra da odemo. Dole postoji nešto što ne može niko da nam uzme. To je deo naše istorije, kulture i našeg nacionalnog bića. na Mi ne smemo da završimo ponovo u nekom rovu i jaruzi da bi sutra izgubili još više od Kosova. Ne razumemo u kakvom svetu danas živimo. Mi gledamo kao sprdnju kada neko kaže poslali smo dva Leoparda u Ukrajinu. Neće to promeniti tok rata, ali to je tema o kojoj odlučuje vlada u Kanadi. Današnja Evropa je Evropa rata. Svi kupuju oružje, dižu vojne budžete. Gde mi živimo? U karikaturi od zemlje, gde neko misli da će najteži istorijski problem da reši tako što će saplesti Vučića. On je i dalje najodgovorniji za ovu zemlju i jasno mi je koliko mu je teško – istakao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, moramo da imamo snagu da se suočimo sa situacijom.

– Gde su naše parlamentarne stranke da izađu pred narod i kažu ono što se zna, da Srbija nema snagu da opet zakorači u sukob sa zapadnom civilizacijom. Sada kada se svet ponovo deli i prepakuje, mi smo u crnoj rupi. (0 posto društva za Putina. Kada nam se sutra otope zamrzivači glavu bi otkinuli onom ko je na vlasti i otišli bi na Zapad, makar kao izbeglice. Ovde je potreban razuman stav o svemu. Albansko društvo je takođe u velikom problemu – rekao je on.

Jovanović je kazao da Vučić ništa nije izdao i dodao da nećemo naći svoju sreću u koprcanju u kome negiramo da smo nešto prihvatili, jer nemamo vremena za tu igru.

– Moramo da čuvamo jedni druge. Kad god se svet ljuljao na nas je najviše palo. Vučiću treba pomoći da izvede zemlju i narod iz živog blata u kojem se davimo i koprcamo od 1912. godine. Moramo da naučimo da živimo sa kosovskim Albancima i da razumemo njihove potrebe, čak i kada su suprotne našim interesima. Rezultati takve borbe biće drugačiji. Potrebna nam je zdrava pamet i da čuvamo mir. U novim odnosima sa kosovskim Albancima gradimo jedno novo Kosovo. Nema srećnog Kosova bez Srbije! Temelji srećnog Kosova zavise od nas. Ono što se desilo u Briselu je neminovnost – naglasio je Jovanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ČEDOMIR JOVANOVIĆ NA HAPPY TV: „Nema srećnog Kosova bez Srbije, njegovi temelji zavise od nas“”

  1. Nista ne potpisivati sto bi nam sutra oduzelo pravo da se tamo vratimo na tenkovima, jer problem KiM se resava kad poslednji dzip napusti Bondstil!!!

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter